Лука има само 18 година, потпуно сам одржава сеоско имање и обрађује два хектара земље: Иако средњошколац није дозволио да након очеве смрти њихове ливаде пасу туђе овце а кућа зарасте у коров (ФОТО)(ВИДЕО)

Чајетина – Лука Црепуљаревић има само осамнаест година, али је домаћин и младић за пример. Пре десет година остао је без оца, има сестру и мајку и стицејм тужних околности једина је мушка глава у породици. Није их изневерио,  јер је овај млади Златиборац одличан ђак у Економској школи, али и вредан радник  који није желео да породично огњиште у селу Семегњево зарасте у коров и буде само још једно у низу напуштених домаћинстава у златиборском крају.

„Са татом сам долазио у село, а касније и сам код баке. Кад је она била већ у поодмаклим годинама видео сам тугу у њеним очима што не може домаћинство да одржава онако како је било док је отац био жив. Ја сам тада још био мали, али сам обећао  чим мало ојачам да нећу пустити да туђе овце пасу наше ливаде и тако је и било. У време епидемије корона вируса настава се углавном одвија онлајн, овде сам се опремио свим што ми је потребно и тако пратим часове, као што бих радио и од куће која се налази на Златибору, а преостало време радим на имању“, рекао је за РИНУ овај вредни младић.

03.04.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1