Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·    


Autor: RINA.rs


Добре вести из чачанске болнице: Дупло већи број отпуста од броја пријема на ковид одељењима


Чачак - На ковид одељењима чачанске болнице тренутно је хоспитализовано 125 пацијената, у респираторном центру налази се 17 болесника, а двоје са нјтежом клиничком сликом прикључено је на респираторе.


У протекла 24 сата од последица инфекције корона вирусом преминуо је један пацијент, а ради се о жени из Чачка.


„Морам да се осврнем на то да је претходних дана био већи број смртних исхода , али је је већина тих пацијената имала пратећа обољења (малигна обољења, теже форме дијабета, кардиоваскуларна обољења)”, појаснио је др Дејан Дабић.


Евидентирано је седам пријема и 15 отпуста, а један ковид болесник пребачен је на лечење у Београд. У пријемно тријажној амбуланти чачанске болнице евидентиран је 101 преглед, од чега је 45 првих.


„Имамо цифре које падају, али с друге стране стрепимо шта нас очекује, што ћемо видети у наредних 10 до 15 дана због очекиваних окупљања (Ускрс, 01. Мај, полазак деце у школу). Број вакцинисаних је ових дана стагнирао, јер очекујемо испоруке вакцина, а једини спас јесте имунизација. До сада је прву дозу вакцине примило 27,096 и мало више од 22,000 комплетно вакцинисаних грађана”, рекао је др Михаило Луковић, руководилац Радног тима.


РИНА

 


19.04.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO