Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Права дечја фешта у Чачку: Највећа манифестацијa аматерског спорта у Европи, Спортске игре младих у борби против вршњачког насиља


Чачак - На теренима Спортског центра "Младост" град Чачак 12. маја организује Спортске игре младих за будуће шампионе, највећу манифестацију аматерског спорта у Европи, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Већ 8 година деци из Републике Србије, омогућено је потпуно бесплатно учествовање у такмичењима у бројним спортовима. Кампања је и ове године заснована на борби против вршњачког, али и свих других облика насиља.

''Поносни смо на наше најлепше терене у оквиру СЦ “Младост”, имамо подршку од амбасадора СИМ, Александра Чеферина, Немање Матића, Дејвида Бекама, Маје Огњеновић… Имамо шампионе и спортску жељу да поново покажемо Европи да је Чачак град спорта'', истакао је помоћник градоначелника Мирослав Петковић.

Ивана Вукајловић, координаторка СИМ за Чачак је нагласила, да деца не морају бити активни спортисти, већ само љубитељи дружења и здравог начина живота, а циљ Спортских игара младих Србије је окупљање што већег броја деце и младих, како би они, на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона, развијали праве друштвене вредности.

„Чачани су у 2020. години, показали да су најбољи у региону, јер су у Сарајеву освојили златна одличја у свим дисциплинама у којима су се такмичили. Даћемо све од себе да то потврдимо и ове године, 12. маја у Чачку, а затим и на регионалном, државном и међународном такмичењу које ће бити одржано у Сплиту.

Отварање Игара је у 10 часова, а такмичење се организује за децу од 7-15 година и то у 5 спортова (мали фудбал, баскет, одбојка, атлетика и између две ватре). Посебну пажњу ћемо посветити стриктној примени свих епидемиолошких мера заштите и безбедности учесника.

Промотери СИМ у Чачку су прослављени чачански спортисти Радмило Мишовић, Славољуб Пипер и Марко Мариновић – Малина, као и наши шампиони из претходне године, одбојкашице ОK “Борац”, кошаркаши из KK “Борац” и тенисерка Сара Ђунисијевић. Дођите да заједно уживамо у лепотама спорта, такмичења и дружења, дођите да региону показемо срце спорта, нас град Чачак и наше најбоље спортисте и спортске легенде“, наводи Вукајловић.

Такмичења у пет дисциплина ће бити одржана на отвореним теренима Спортског центра ''Младост'' који је и претходних сезона био домаћин бројним младим спортистима.

''Наши лепо уређени терени добијају прави смисао управо онда када се организују манифестације попут Спортских игара младих. Драго нам је да ћемо бити у прилици да тог дана угостимо младе спортисте, који ће управо са наших терена послати најлепшу слику, али и поруку када је у питању здраво одрастање и стицање такмичарског духа код оних који долазе'', рекао је директор СЦ ''Младост Милош Стеванић.

РИНА


07.05.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO