Слике на које смо дуго чекали: Коначно се виде обриси трасе од Прељине до Пожеге, овако тренутно изгледа најзахтевнија деоница аутопута (ФОТО)(ВИДЕО)

Чачак / Пожега – Радови на једној од најзахтевнијих деоница на Коридору 11 од Прељине до Пожеге у пуном су јеку. Простире се на дужини 30,9 километара, а са радовима се почело 2019-е, а иако је рок за завршетак био  до 2023, интензитет је појачан па се очекује да деоница буде отворена за саобраћај почетком следеће године. Машине се не гасе, а већ сада виде се обриси новог делог аутопута који ће бити жила куцавица овог дела Србије.

„На тој  траси имаћемо два најдужа тунела икада изграђена у Србији. Биће изграђено преко пет хиљада метара мосовске конструкције, 500 метара надвожњака. Ово није само пут од Београда до Чачка, ово је пут који ће Србију  спојити даље са Босном и Херцеговином и Црном Гором. О оваквим капиталним инвестицијама могло је пре десет година само да се сања, а данас оне постају наша реалност и реалност наше деце. Србија премрежена аутопутевима је моменат који ће запамтити историја“, рекао је министар грађевинарстава, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и додао да планирана изградња обилазница око Горњег Милановца, Пожеге и Ужица има такође велики инфраструктурни значај.

07.05.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1