Specijalistički timovi ušli u jezivi tunel u potrazi za Dankom iz Bora: Za njom tragaju više od 70 sati (FOTO)     ·     Težak sudar dva putnička vozila i jednog teretnjaka: Delovi rasuti po kolovozu u naselju Mrčajevci kod Čačka (FOTO)     ·     Beživotno telo muškarca pronađeno u uvali na poznatom hrvatskom ostrvu     ·     Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Svilajnac podržao koncert pijaniste Stefana Đokovića: 130 učenika imalo privilegiju da uživa u najpoznatijim delima klasične muzike     ·    


Autor: RINA.rs


Божије чудо за празнике: Мала Милица потпуно прогледала након што је од рођења живела у потпуном мраку, операција и стимулације коначно урадиле плодом (ФОТО)


Чачак – Седмогодишња Милица из Чачка дуго је живела у свету таме, јер је рођена потпуно слепа. Слике је стварала само у мсилима и никад у животу није видела своје три сестре ни оца Зорана који је свих тих дугих месеци чинио све да његово најмлађе дете прогледа и у томе је успео.

„Од њеног рођења водимо битку да пред њом заблистају боје и сунце. Била је слепа због катаракте на оба ока. Захваљујући новцу који смо скупили захављајући добрим људима пре четири године Милица је отишла на операцију у Русију, где јој се вид вратио, али њена борба за потпуно оздрављење је трајала све ово време. Било је неопходно да иде на терапије у Нови Сад, на стимулације вида како би очни мишићи вратили своју функцију“, прича за РИНУ Зоран.

Овај отац херој остао је сам са четири кћерке, јер их је мајка напустила. Тешким и целодневним радом за тримером издржава своје принцезе и поред свог тог труда није имао довоњно новца да плати Миличине стимулације вида у Новом Саду, па су добри људи широм Србије али и дијаспоре помогли у лечењу ове девојчице, а највећа награда за све њих јесте Миличин осмех кад је по први пут угледала свет око себе.

„Стимулације су на сву срећу уродиле плодом и по њеном понашању схватили смо да она сада потпуно види. Успевала је сама да отвори врата, изађе у двориште, приђе сестрама и узме играчке. Урадили смо анализе и схватили да је моја Милица прогледала. Она није могла то да нам каже јер иако има седам година, још увек не говори. Али, волео бих кад би могла да ми исприча како су протекле те њене прве године у потпуном мраку“, рекао је Зоран.

Овај Чачанин каже да не може речима описати колику захвалност осећа према људима који су новчано помогли и омогућили да Милица прво оде на операцију у Русију, а затим и да настави лечење у Новом Саду како би јој се вид потпуно остварио.

„Ишао сам у манастир Острог и помолио се великом свецу. Кад је моја кћерка у питању десило се право чудо и док год сам жив захвалан сам Богу, докторима и добрим људима који су ми помогли кад је било најтеже. Људскост је нешто највредније и зато ћу ја своје кћерке да учим само да буду добри људи који такође помажу људима колико год могу“, наглашава овај самохрани отац.

Зоран са тримером у рукама наставља да чисти шибље из дворишта, са њива, поред путева и тако поштено обезбеђује кору хлеба својим кћеркама. Сада му је срце на месту, јер је његова Милица прогледала, али наставиће и даље борбу за њено здравље како би најмлађе дете пропричало. Нема одустајања.

„Милица ће ове јесени кренути у специјалну школу „1. Новембар“ у Чачку, са вером у Бога надам се да ће све бити како треба“, истакао је.

РИНА


09.05.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO