Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić     ·    


Autor: RINA.rs


Овај пут ће бити жила куцавица ивањичког краја: Момировић обишао радове у Девићима на Голији, ту живи чак преко 3500 мештана од којих је 130 ђака (ФОТО)(ВИДЕО)


Ивањица - Наставља се асвалтирање и проширење пута од Придворице до Девића на планини Голији код Ивањице. Ова деоница је од великог значаја за преко 3000 мештана, од којих је чак 130 ђака. Мештани већ три деценије са првим јачим кишама бивају одсечени од света, врло тешко пласирају своје пољопривредне производе због лоше инфраструктуре, али тим мукама ускоро би требало да дође крај.

"Деоница је дугачка око девет километара, већ је урађено 2,5 сада се се ради других 2,5 и онда завршавамо преосталих око четири километра. Трудићемо се да радови буду готови до краја ове или у првој половини следеће године. За ову намену издваја се 120 милиона динара. Ова деоница је од великог значаја за општину Ивањица, жила куцавица овог краја. Циљ нам је да унапредимо целокупну путну инфраструктуру на овој територији, јер су осим изградње националних, веома важне локалне деонице. На тај начин омогућују су сви услови онима који су остали да живе и раде на селу", изјавио је министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, Томислав Момировић, приликом обиласка радова у Девићима.

 

У плану је да буду реватилизовани и остали локални путеви који воде ка удаљеним ивањичким селима попут Кушића, Лисе, Катића, а у којима живи на стотину мештана.

"За разлику од многих других, ивањичка села су пуна људи. Мештани се баве дрвопривредом, малинарством и јако је важно да имају добре путеве, како би остварили добар пласман своје робе. Улагање у путеве је уствари улагање у будућност и захвалан сам Влади РС што нас нису заборавили", изјавио је Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

Министру Момировићу данас је уручена и Јунска награда, за сву ангажованост на територији општине Ивањица. 


16.06.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO