Компанија „Vtool“ стиже у Чачак  и организује плаћену праксу за студенте ФТН – а

Чачак – Интернационална технолошка компанија „Vtool“, чији су инжењери осмислили „Cogita“алат који помаже да се багови на микрочиповима елиминишу 10 пута брже - стиже у Чачак! Званично отварање канцеларије у Хајдук Вељковој улици очекује се сутра у 12 часова.

И док ова компанија успешно послује у САД-у, Јапану, Израелу и Француској скоро сви њени развојни и инжењерски капацитети налазе се у Београду, где је запослено око 40 људи који развијају алат и баве се верификацијом микрочипова.

Пре десет година сам дошао у Србију јер сам осетио да могу помоћи локалној привреди у технолошком домену. Успешно радимо са великим компанијама из ове области, а наши изуми се користе у водећим електронским системима“, рекао је Хагаи Арбел, генерални директор компаније „Vtool“.

Након Београда, Чачак је изабран као ново место пословања јер је са Факултетом техничких наука у децембру 2018. године постигнут договор о пракси студената управо у редовима ове респектабилне компаније.

На ТФ у Чачку се школују изузетно талентовани и перспективни кадрови. У фебруару смо изабрали пет студената који ће у нашој компанији обављати плаћену стручну праксу у трајању од три месеца. То је идеална прилика да стекну практично знање, увиде како изгледа рад у стручној компанији, а нудимо им и могућност трајног запослења након завршетка праксе. Наши стручњаци долазе редовно у Чачак како би вршили обуку и пренели најбоље вештине тим младим људима“, изјавио је Арбел.

 

 

РИНА

28.03.2019.


Fotografije