Чудна мода на Златибору: Док странци масте брк комплет лепињом и домаћим кајмаком, гости из Србије наручују бифтеке, пасте и пице (ФОТО)

Чајетина –  Да је Златибор једна од најпосећенијих српских планина и омиљено место за одмор како домаћих, тако и страних гостију потврђује и велики број остварених ноћења током корона године, где је највећи ударац претрпео управо турисстички сектор. Природно пространство, атрактивни садржаји, али и домаћи специјалитети основни су фактори који привлаче госте управо на Златибор.

„Они који први пут долазе, желе да пробају апсолутно све. Предјело је обавезно и подразумева сир, кајмак,пршуту  и то је избор за доручак уз неизоставну комплет лепињу којом су странци заиста највише одушевљени. Златиборска комплет лепиња обавезно садржи кајмак, јаја и претоп познатији као моча која се испушта приликом печења јагњета или прасета. Обично се служи уз кисело млеко,а додаје је се јос један састојак који је тајна па ће остати  тајна. Наша домаћа кухиња има доста куваних јела , док је интернационална базирана на пасте, рижота и пице.   Наша храна и дрвосечу држи ситим цео дан, док је интернационална доста  лаганија “, каже за РИНУ кувар Никола Урошевић.

23.06.2021.


Fotografije