ФТН и компанија “V -tool” потписали уговор о сарадњи, студенте очекује пракса па - посао!

Чачак – Факултет техничких наука потписао је уговор са израелском технолошкo развојном компанијом V-tool, тако да ће студенти имати прилику да обављају плаћену праксу у њиховим редовима и на тај начин, након теорисјког знања које добијају на факултету стекну и оне преко потребне практичне вештине.

 

“Уговор који смо потписали је само кров успешне сарадње коју спроводимо годинама уназад са фирмом V – tool. У децембру смо имали састанак на ком су присуствовали и представници локалне самоуправе и тад смо донели одлуку да ова компанија у свој рад укључи и наше студенте. Они ће ту стећи знање које је неопходно за рад у напредним компанијама, али након завршетка праксе ту је и могућност трајног запослења за оне најбоље и одговарајућа зарада. Поносни смо што је једна интернационална компанија препознала квалитет наших студената и што је баш њима пружила шансу за даље напредовање”, изјавила је за агенцију РИНА декан Факултета техничких наука у Чачку, проф. др Данијела Милошевић.

 

Генерални директор компаније V- tool, Хагаи Арбел задовољан је сарадњом коју је остварио са ФТН  у Чачку, па је отворена и канцеларија у граду на Морави у Хајдук Вељковој улци, где је свакодневно на пракси пет студената.

 

“Овај град има сјајан потенцијал и одличне интелектуалне капацитете у технолошком домену, фантастичан ФТН, тако да је било за очекивати да након Београда, канцеларију отворимо управо овде. Имали смо у плану само пет студената, али овде дефинитивно није крај јер ћемо нове групе за праксу формирати на лето и на јесен. Студенти овде могу научити комплексне ствари везане за инжењерство, а ми ћемо добити стручне кадрове који ће нам у даљем пословању изузетно значити. Стручњаци сваке седмице долазе да раде са њима, а ускоро ће студенти из Чачка долазити за Београд како би тамо научили још доста битних ствари”, изјавио је Хагаи Арбел.

 

Компанија V – tool, чији инжењери су осмислили Cogita – алат који помаже да се багови на микрочиповима елиминишу 10 пута брже, сарађује са највећим светским компанијама као што су Apple и Facebook. Успешно послује у САД и Француској, а скоро сви њени развојни и инжењерски капацитети смештени су у Београду, где је запослено око 40 људи који развијају алат и баве се верификацијом чипова.

 

Владислав Буквић, апсолвент ФТН – а у Чачку на смеру Електротехничко - рачунарско инжењерство скоро два месеца је на плаћеној пракси у компанији V – tool и за њега знање које стиче у овој технолошко развојној компанији је изузетно значајно.

 

“Као апсолвенту било ми је значајно да пронађем место где ћу обављати праксу. На наговор професора аплицирао сам у овој компанији и започео са радом. Научио сам изузетно битне ствари које ће ми помоћи да се успешно бавим послом за који сам се школовао. Није ни мало лако јер радимо комплексне верификације микрочипова, али на факултету сам стекао добро опште знање које ми је помогло да лакше савладим ову област”, каже Владислав.

 

 

РИНА

 

 

 

30.03.2019.


Fotografije