Kakva prelepa slika u ariljskim selima: Na stotine planinara krenulo u akciju od Dobrača do Brekova, u prirodnim lepotama Srbije uživaju i stari i mladi (FOTO)     ·     Ministarka Djedović razgovarala sa ambasadorkom Rumunije     ·     Menjali grad za malo srpsko selo: Stefan kupio kuću u Kukićima za 10.000 evra, pokrenuo sopstveni biznis sa strugarom i kaže - ovo je najbolja odluka koju sam doneo (FOTO)     ·     Nije im do slavlja - otkazana proslava polumature, a učenicima prete sankcije za teži prekršaj: Ovo je epilog požara u osnovnoj školi, đaci bakljama zapalili krov     ·     Uhapšen taksista u Beogradu: Devojku (18) dodirivao u automobilu i vulgarno joj se obraćao     ·     U Srbiji toplo, lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom     ·     Neverovatna nezgoda u Užicu: Vozač seata naleteo na otvorenu šahtu i isprevrtao se na putu     ·     Prve slike spašavanja kod Mionice, teren jako nepristupačan: Vatrogasci konopcima izvukli ženu iz provalije duboke 50 metara (FOTO)     ·     Oni imaju preko 50 godina ali bez problema pešače na stotine kilometara: Igor, Novica i Ostoja krenuli peške od Romanije do Krfa, žele da pomognu izgradnju kampa Svete Srbije (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama u selu Struganik: Žena pala u provaliju duboku oko 60 metara, vatrogasci-spasioci izvlačili je konopcima     ·     Težak sudar tri vozila u Srpskoj: Povređeno pet osoba, među njima i deca     ·     Vučić putuje u Njujork: Sledi nam odsudna bitka za Srbiju     ·    


Autor: RINA.rs


Још увек се не зна кад производни погони у Слободи почињу са радом: Свим радницима који су били запослени на одређено време биће продужен уговор


Чачак - Након неколико акцидената који су се за само 15 дана догодили у кругу војне фабрике „Слобода“ у Чачку, запослени би требало сукцесивно да се врате на своја радна места.


"Одређени број радника враћен је на посао, онолико колико су нам надлежни дозволили. Они раде на рашчишћавању објеката који су претрпели штету приликом детонација, пре свега на рашчишћљавању стакла које страдало у акцидентима", рекао је за РИНУ Драшко Милованковић из Самосталног синдиката радника фабрике Слобода.


Још увек није познато када ће се радом почети производни погони, према Милованковићевим речима, очекује се да то буде наредне седмице.


"Све ово што се издешавало велики је стрес и за раднике. Поједини су уплашени да ће остати без посла, али тим бригама нема места. Свим радницима који су били запослени на одређено време или преко агенције биће продужен уговор", истакао је Милованковић.


Последња експлозија у војној фабрици Слобода у Чачку догодила се 19. јуна у магацину барута. Руководство ове компаније се није огласило званичним саопштењем, а процењује се да је причињена штета у два акцидента која су се догодила за само 15 дана неколико милиона евра.


Велика штета причињена је и на кућама које се налазе у близини фабрике, а грађани су позвани да штету пријаве Градској комисији. Ван круга фабрике примећена су и неексплодирана убојита средства стога је апеловано на грађане да ништа не предузимају сами, већ уколико примете остатке одмах обавесте надлежне.


РИНА


30.06.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO