Grom izazvao haos kod Požege: Udario u stub dalekovoda, kablovi pali na kolovoz i prekinuli saobraćaj (VIDEO)     ·     Čačak dobija Muzej košarke, u toku završni radovi: Sportska legenda Radmilo Mišović poručuje - ovo je ogromna stvar za srpski sport     ·     Neverovatno - ovo ima samo u Srbii: Goran kupio 16 krava i napravio veselje za 300 ljudi, pop došao i osveštao mu dupke punu štalu (FOTO)     ·     Misteriozni krug pojavio se usred dvorišta: Ljiljana iz sela Zdravčići nije mogla da veruje svojim očima, samo u tom krugu rastu pečurke (FOTO)     ·     Nestvarne slike ispred velike svetinje: Na hiljade i hiljade ljudi tokom noći i dana čeka da se pokloni moštima čudotvorca Svetog Vasilija Ostroškog, mnogi su do manastira u steni došli peške (FOTO)     ·     Za praznike divljali automobilima drogirani i pijani: Policija u Kragujevcu sankcionisala preko 1.500 vozača zbog teških prekršaja     ·     Pao diler na Zlatiboru: U fordu prevozio veću količinu marihuane, policija ga odmah uhapsila     ·     Horor u Budvi: Nastradao mlađi muškarac u tuči od uboda nožem, napadač u bekstvu     ·     Nikad više Đoka na jednom mestu: Počela jedinstvena manifestacija Belegišu koja okuplja sve ljude sa imenom Đorđe, najstariji ima 96 a najmadji dve godine (FOTO)     ·     Mrtav pijan se golfom vozio kroz Novi Pazar: Policija ga zaustavila i utvrdila da ima dva promila alkohola, odmah mu odredili zadržavanje u stanici     ·     Drogiran udario pešaka i odbacio ga kroz izlog     ·     Novak dobro prošao, nema šavove     ·    


Autor: RINA.rs


Помор рибе у реци Скрапеж: Отроване мрене и кленови у водотоку прво у близини Косјерића, а затим и код Пожеге (ФОТО)(ВИДЕО)


Пожега – У водотоку реке Скрапеж код Пожеге дошло је помора велике количине рибе. Мртво плута на стотине примерака, а највише су у питању мрене и кленови. Љубитељи ове реке и риболовци одмах су о овом  случају обавестили надлежне, како би се утврдио тачан узрок тровања рибе.

„Слична ситуација се пре неколико дана догодила на истој реци, али код Косјерића. Тада смо сазнали да је одрђена  материја испуштена у воду и да је то проузроковало тровање. Рекли су нам да је то та риба која је сада уочена код Пожеге, али то је немогуће. Дошло је до новог тровања“, изјавио је за РИНУ Живојин Карајичић бивши председник Удружења риболоваца Скрапеж.

Он наводи да до угинућа рибе може да доведе и низак водостај проузрокван изузетно високим темепратурама последњих дана у Србији.

„Рибе остану без кисеоника и угину, мада оно што је највећа опасност за наш рибљи фонд јесте што људи заиста не воде рачуна о томе шта испуштају у реку, а то нико не санкционише. Биљни и животињски свет због тога је у великој опасности. Некада је у Скрапежу било много више рибе, а данас се може рећи да упорни риболовци пецају узалуд“, рекао је Карајичић.

РИНА

 


02.07.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO