Неколико хиљада евра нестало за двадесетaк минута: Јак град тукао и обрао малине у пожешким селима, жал никад већа јер је цена црвеног злата ове године на историјском максимуму (ФОТО)

Пожега – Олујно невреме праћено интензивним градом величине лешника опсутошило је засаде у пожешком селу Честобродица и то у засеоцима Јасик, Брдија, Мићовићи и Радуке. Највећа шета причињена је на засадима малине, а имајући у виду високу цену црвеног злата за непуних двадесет минута домаћини су изгубили и по неколико хиљада евра.

„Ово је друга елементарна непогода која нас погађа у јеку бербе. Од малине скоро да није остало ништа, проценитељи који су прошли пут излазили на терен утврдили су да је губитак око 50 одсто, сад је у појединим домаћинствима род десеткован поптуно, чак 100 одсто. Малине смо осигурали, али на цену од 200 динара по килограму, тако да ћемо и ту бити у дебелом минусу. До јуче је мој малињак био за пример, а данас после невремена остала је само пустош. За нас је берба завршена“, изјавио је за РИНУ Дука Илић из села Честобродица.

11.07.2021.


Fotografije