Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Несвакидашњи карневал на српски начин обориће све рекорде: Постављени чамци на Дрини, све спремно за најмасовнију регату (ФОТО)


Бајина Башта - Уколико имате чамац или сплав, довољно вам је да учествујете у правом карневалу на води и то на српски начин. У Бајиној Башти све је спремно за Дринску регату, а љубитељи пловидбе најлепшом српском реком већ постављају своја пловила како би сутра тачно у 11 часова били спремни, када се очекује да зеленом реком крене колона дуга пет километара.


"Ово је празник за све Бајнобаштанце, у овим данима наше место оживи и тада се број стаовника утростручи. Долазе и страни туристи али и многи из наше земље, па Бајина башта постаје мала за све оне који желе да уживају у свим садржајима Дринске регате. Наша је процена да ће за ових пет дана колико манифестација траје проћи преко сто хиљада посетилаца. Док круна манифестације је сам спуст најлепшом српском реком Дрином", казао је за РИНУ, Синиша Спасојевић, из Туристичке организације Тара-Дрина.

Завршне прирпреме приводе се крају, први чамци су већ постављени и спремни за спуст, али исто тако очекује се да ће на води бити око 1.500 чамаца.


"Гледајући број пријављених учесника и пловила за спуст надамо се ће бројка из претходних година бити оборена и да ће на реци наћи преко 20.000 љубитеља сплаварења и незаборавног провода. Ми ћемо и ове године прецизно мерити број чамаца на спусту са моста који се налази између Скелана и Бајине Баште. Препорука је да се са чамцима дође дан раније, јер за дан спуста су огромне гужве огромне и на самој деоници деоници којом се долази до Перућца", рекао је Спасојевић.


Организатори се надају да ће манифестација протећи у најбољем реду и без инцидената, а да ће сви они који заплове се приджавати правила.

"Јако нам је битан безбедоносни аспект, имамо добро искуство од претходних година. Повећавамо број чувара, редара, спасилаца али и припрадника жандармерије како би све протекло у најбољем реду. Упознајемо учеснике сваке године о правилима пловидбе и она се допуњавају накнадно како би избегли сваки вид инцидента", закључио је Синиша.


РИНА


16.07.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO