Ово је прави косачки Вимблдон, такмичари из Србије и региона укрстили су наоштрен алат: Одржана неприкосновена Косидба на Рјацу, нису је одложиле ни магла ни пљусак (ФОТО)(ВИДЕО)

Љиг - Замирисале су покошене ливаде на падинама планине Рајац. Такмичари из Србије и региона укрстили су косе спремни да покажу и докажу своју снагу и вештину. Традициоална манифестација која дуже од пола века слави тежак рад сељака одржана је упркос најављеним пљусковима и великој магли. Није било лако ни учесницима, а ни жирију. Најбољи и најбржи од свих био је Мирко Кецман из Босанског Петровца којем је ово пета победа на "Косидби на Рајцу", друго место освојио је Милорад Сладојевић, а треће млади Вук Вучковић из Чачка који се сојевремено био и најмлађи освајач "Златне косе".

"Ово је за нас као косачки Вмблдон, спремамо се и такмичимо цело лето како би се на што бољи начин представили. За златан откос најважнији добар алат, али и физичка спремност. Квалитетна коса је најбитнија, мора бити добро наоштрена. Први замах је кључан. Десном ногом идете напред, па мало замахујете из кука, мало из рамена. Највише треба да косите овим средишњим делом, а не врхом косе”, открива своју тајну овај млади косач.

18.07.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1