У Ивањици од света одсечено око 100 кућа: Алармантне слике стижу из села Вучак подно Голије, бујични потоци потпуно уништили локалне путеве (ФОТО)(ВИДЕО)

Чачак – Невреме које је претходних дана захватило Западну Србију највише проблема направило је на територији општине Ивањица. У селима подно планине Голија излили су се бујични потоци и изазвали потпуно уништење локалне путне инфраструктуре. У селу Вучак одсечено од света је око стотину домаћинстава.

„Сваке године нам се дешава исто и то у летњем периоду када се највише ради и када воће и поврће мора да буде довежено до купаца, а ми не можемо ни да изађемо из куће од потопа. У селу живи дванаесторо деце узраста до две године, али има и старих и болесних и тотално смо немоћни. Вода се излила и однела путеве, може да се креће али и то врло тешко само тракторима, али ни те машине не могу да прођу без оштећења кроз те баре и рупе. Оно што смо успели да оберемо од малина сада немамо како да транспортујемо до купаца, а село Вучак је иначе једино село у Ивањици које нема ни метар асфалта“, рекао је за РИНУ мештанин Драган Грујовић.

20.07.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1