Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Шетање од шалтера до шалтера у Пријепољу постаје прошлост: Отворено јединствено управно место које ће грађанима олакшати административне муке (ФОТО)


Пријепоље – У оквиру процеса реформе јавне управе, којом ће општине у Србији, па и Пријепоље, постати сервис грађана и привреде, начелник Општинске управе Миодраг Ћубић потписао је уговоре са Јавним комуналним предузећем „Лим“, Центром за социјални рад и Здравственим центром Пријепоље, чиме ће грађанима бити омогућено да на једном месту предају своје захтеве и молбе, а запослени све друго обаве уместо њих. На овај начин житељи града на Лиму, неће морати да обилазе неколико различитих институција, већ ће брзо и ефикасно поједине послове завршавати у јединственом управном месту.

Реформом јавне управе, грађанима је поједностављена процедура и омогућено да без пуно чекања, и на једном месту предају своје захтеве и остваре права из области социјалне заштите, новчаних давања или да стекну статус енергетски угроженог купца електричне енергије.

„Грађани имају на  располагању један нов и модеран сервис, који ће бити у потпуности у њиховој служби. Јединствено управно место омогућиће грађанима да на је једно место, шалтеру или канцеларији, предају своје захтеве или молбе, а запослени све друго обављају уместо њих. Грађани неће морати да обилазе неколико различитих институција већ ће брзо и ефикасно поједине послове завршавати“,  каже начелник Општинске управе Миодраг Ћубић.

Доласком на чело Општинске управе, Ћубић је кренуо са спровођењем реформи, које подразумевају кадровско оснаживање, увођење система финансијског управљања и контроле  и унапређење административне ефикасности.

У  том циљу Општинска управа спроводи реформе чији  су основ  3 паралелна процеса:  кадровско оснаживање, увођење система финансијског управљања и контроле  и унапређење административне ефикасности и делотворности -чији су сегменти -развој електронске управе, увођење ЈУМ-а и други процеси – наглашава Миодраг.

Корисницима права на новчану социјалну помоћ у Центру за социјални рад, као посебно осетљивој друштвеној групи, биће омогућени посебни бенефити, а међу њима право на признавање статуса енергетски угроженог купца електричне енергије.

„Центар за социјални рад је надлежан за спровођење поступка за утврђивање права на новчану помоћ. Општинска управа спроводи поступак за утврђивање права на стицање својства енергетски заштићеног купца. Корисници новчане социјалне помоћи могу остварити попуст на електричну  енергију или остварити стстус енергетски заштићеног купца.У конкретним случајевима странке су водиле 2 поступка -један у ЦСР, други у Општинској управи. За обе је прикупљана такорећи дупла документација, сада се то мења и поједностављује“, истиче директорка Центра за социјални рад Рада Дивац.

Потписивањем уговора Општинске управе и Комуналног предузећа, грађанима ће бити поједностављена процедура да након промене власништва над непокретности, подношењем пореске пријаве за порез на имовину, промене податаке у евиденцијама и базама у Одељењу за локалну пореску администрацију.

РИНА


23.07.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO