Svi učenici evakuisani, vatrogasci uspeli da obuzdaju ogroman plamen: Maturanti bakljom zapalili školu, vatra zahvatila krov a voda oštetila učinioce (FOTO)(VIDEO)     ·     Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)     ·     Prodavao patike preko interneta i naplaćivao pouzećem: Debelo oštetio državu, utajio porez preko tri miliona dinara     ·     Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu     ·     Divlja svinja se gosti na đubrištu kod tornja na Sljemenu     ·     Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Lazarevcu     ·     Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Kuma dobila poklon, pa se prošetala kroz kompleks: Ana je dala ime jake simbolike zatvorenom bazenu u Gornjem Milanovcu     ·     Policija intenzivno traži čoveka sa fotografije: On je pesnicama naneo teške telesne povrede Novosadjaninu     ·     Čačanin (39) uhapšen zbog oduzimanja deteta     ·     Velika zaplena kragujevačke policije: Uhapsili dilera koji je kod sebe imao kokain, marihuanu i pištolj, završio u pritovu a pištolj oduzet     ·    


Autor: RINA.rs


И они имају своје спортове, поносно су стали на црту противницима: Пензионери играли кошарку, давали голове, пуцали из пушке и пикадо погађали тачно у центар


Топола – Можда су у поoдмаклим годинама али спортског духа им итекако не недостаје. Удружење пензионера општине Топола, било је домаћин петих културно-спортских сусрета пензионера Шумадије. Сусрети су одржани на теренима Основне школе “Карађорђе” у Тополи где се око 80 пензионера надметало у различитим дисциплинама, фудбал -шутирање на мале голове, кошарка – слободна бацања, пикадо, штафета – брзо ходање, стрељаштво – ваздушна пушка, шах. Поред домаћина Тополе, на сусретима пензионера Шумадије учествовали су пензионери из општина Аранђеловац, Рача, Баточина, Лапово, Кнић и града Крагујевца.

 

"Удружење пензионера у Тополи броји око 1500 чланова, добро је што имамо стално нових чланова и доста се осигуравају. За победнике су обезбеђени пехари, златне, сребрне и бронзане медаље. Иначе, наше Удружење добро функционише, помажемо пензионере да остваре сва своја права. Прошле године за време пандемије поделили смо преко 500 пакета, за ову годину поред огрева, помажемо их на разне начине, правимо и излете“, каже за РИНУ, председник Удружења пензионера у Тополи Љубиша Недељковић.

 

Према речима Николе Банића, подпредседника Удружења пензионера у Тополи, сви пензионери који се окупе на оваквом дружењу понесу само добре утиске а током такмичења дају сваки атом снаге како би се што боље показали по дисциплинама.

 

Најтеже је ипак, рекло би се било судијама, да пресуде ко је бољи.


“Увек је било задовољство судити пензионерима, поштују правила, ривалитет је велики, једни друге бодре, сви се труде да буду најбољи, просек година је од 65 до 75 година. Лапово је победило у кошарци, Топола изгубила“,рекао је Рајић Дејан, кошаркашки судија.

На петим спортским сусретима пензионера Шумадије у Тополи победник је Општинско удружење пензионера Лапово, они су однели победу у кошарци, фудбалу и штафети.


У пикаду најуспешнији су били Крагујевчани, у стрељаштву су најбољи били пензионери из Баточине. Тополски пензионери однели су победу у шаху.


РИНА


28.07.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO