Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić     ·    


Autor: RINA.rs


И они имају своје спортове, поносно су стали на црту противницима: Пензионери играли кошарку, давали голове, пуцали из пушке и пикадо погађали тачно у центар


Топола – Можда су у поoдмаклим годинама али спортског духа им итекако не недостаје. Удружење пензионера општине Топола, било је домаћин петих културно-спортских сусрета пензионера Шумадије. Сусрети су одржани на теренима Основне школе “Карађорђе” у Тополи где се око 80 пензионера надметало у различитим дисциплинама, фудбал -шутирање на мале голове, кошарка – слободна бацања, пикадо, штафета – брзо ходање, стрељаштво – ваздушна пушка, шах. Поред домаћина Тополе, на сусретима пензионера Шумадије учествовали су пензионери из општина Аранђеловац, Рача, Баточина, Лапово, Кнић и града Крагујевца.

 

"Удружење пензионера у Тополи броји око 1500 чланова, добро је што имамо стално нових чланова и доста се осигуравају. За победнике су обезбеђени пехари, златне, сребрне и бронзане медаље. Иначе, наше Удружење добро функционише, помажемо пензионере да остваре сва своја права. Прошле године за време пандемије поделили смо преко 500 пакета, за ову годину поред огрева, помажемо их на разне начине, правимо и излете“, каже за РИНУ, председник Удружења пензионера у Тополи Љубиша Недељковић.

 

Према речима Николе Банића, подпредседника Удружења пензионера у Тополи, сви пензионери који се окупе на оваквом дружењу понесу само добре утиске а током такмичења дају сваки атом снаге како би се што боље показали по дисциплинама.

 

Најтеже је ипак, рекло би се било судијама, да пресуде ко је бољи.


“Увек је било задовољство судити пензионерима, поштују правила, ривалитет је велики, једни друге бодре, сви се труде да буду најбољи, просек година је од 65 до 75 година. Лапово је победило у кошарци, Топола изгубила“,рекао је Рајић Дејан, кошаркашки судија.

На петим спортским сусретима пензионера Шумадије у Тополи победник је Општинско удружење пензионера Лапово, они су однели победу у кошарци, фудбалу и штафети.


У пикаду најуспешнији су били Крагујевчани, у стрељаштву су најбољи били пензионери из Баточине. Тополски пензионери однели су победу у шаху.


РИНА


28.07.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO