Овај младић грађанима Чачка пушта крв већ годинама: Александар није доктор, ни вампир већ мајстор за хиџаму – древну технику којом су се људи лечили док није било таблета и сирупа(ФОТО)(ВИДЕО)

Чачак – Од давнина Срби верују у алтернативну медицину и покушавају да сачувају здравље уз помоћ природних метода и лекова. Зна се да у појединим селима живе људи који знају да „намештају“ поломљене кости, баке које „померају“ желудац и могу да скидају брадавице. Мање позната метода, свакако је хиџама која своје корене вуче још из древних цивилизација. Кажу да је добра за опоравак читавог организма, детоксикацију у лечење многих бољки. Али, ако желите на овај начин да се опустите морате бити спремни на „малу жртву“. Један Чачанин бави се хиџамом већ неколико година Чачанима пушта крва, а није доктор нити вампир.. Александар Гостиљац је дипломирани физиотерапеут и уз помоћ ове древне технике спасава људе стреса и болова.

"Процес се изводи тако што се првенствено уради масажа, да се тело припреми ха хиџаму како би се направила добра циркулација у телу, и да се мишићи опусте. Након тог процеса настављамо са кампинг или вакум масажом да би се одрадила још боља циркулација стујања крви кроз тело, такозвана сува хиџама“, каже за РИНУ Александар.

04.08.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1