Sve je naopačke, neverovatna atrakcija u Nemačkoj: Kuća stoji prevrnuta na krovu a i sav nameštaj prkosi sili gravitacije - prolaznici trljaju oči kad je ugledaju (FOTO)     ·     Neobična kolekcija od koje zastaje dah: Slobodan iz Užica godinama skuplja i sklapa makete automobila, da sastavi fiću bilo je potrebno čak 700 dana ali nije odsutao (FOTO)     ·     Neće biti više liste čekanja - sjajna vest za sve roditelje: Gradi se treći vrtič u Gornjem Milanovcu, kapaciteti dovoljni za 250 mališana     ·     Teče mleko na Zlatiboru kao voda sa česme: Postavljen još jedan mlekomat ovaj put u samom centru planine, cena jednog litra svežeg i domaćeg - 220 dinara plus flaša     ·     Mirotočile tri ikone, a sve se dogodilo u teškom trenutku i uoči velikog praznika: Vernici u Ljuboviji sa strahopoštoanjem se prisećaju Božijeg čuda u njihovoj crkvi (FOTO)     ·     Pretio bivšoj ženi i tašti srmću i to sve iz zatvora: Nakon što je izašao, muškarac iz Bijelog Polja momentalno ponovo uhapšen     ·     Uhapšen mladić (26) iz Arilja: U stanu mu poronađeno 25 kesica sa amfetaminom, ali i vagica za precizno merenje     ·     Čestice moštiju velike svetiteljke Svete Petke Paraskeve stigle u crkvu kod Čačka: Veliki blagoslov u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Kojevićima     ·     Mašine ubacile u petu brzinu, privode se kraju radovi na saobraćajnici koja će preporoditi Gornji Milanovac: Šleperi više neće ići kroz centar grada     ·     Struja i gas za privredu pojeftinjuju, građanima ostaju iste cene     ·     Uhapšen Žerar Depardje!     ·     Pas lutalica izujedao radnika ZOO higijene po butinama i rukama     ·    


Autor: RINA.rs


Ово је највеселије место на Балкану: Гори Гуча овог августа, трубачи изашли на мегдан и пре такмичења, улицама прошла несвакидашња поворка (ФОТО)(ВИДЕО)


Лучани - Највеселија варошица у Србији, али и на читавом Балкану овог викенда сакако је Гуча у Драгачеву. У току је 60. јубиларни Сабор трубача у Гучи, а бројни сабораши на ногама су још од ране зоре.

За доручак се овде једе свадбарски купус и печење, а у подне су из престонице трубе одјекнули феноменални звуци. Саборски дефиле прошао је главним улицама, на ком је учествовало 16 оркестара који ће ускрстити своје лимене инструменте на великој позорници.

"За ово се живи, свирамо свуда али труба у Гучи заиста другачије звучи. Пуно нам је срце на овом дефилеу и ово је најлепша слика која се шаље из Србије. Ово је посебна манифестација која има душу, прошла година нам је била изузетно тешка јер по први пут Сабор није одржан. Нисмо седели беспослени, вредно смо вежбали како би показали најбоље“, рекао је за РИНУ Бојан Ристић, трубач из Владичиног Хана.

Такмичање најбољих заказано је за сутра у 15 сати на стадиону. Ове године Сабор се враћа коренима и из драгачевске варошице само се чују звуци трубе. На великој позорници концерте ће одржати највећи виртоузи. Вечерас наступају Бобан и Марко Марковић, а сутра Дејан Лазаревић, Елвис Ајдиновић и Дејан Јевђић.

РИНА


14.08.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO