На Златару распродати скоро сви плацеви и куће: Туризам се брзим корацима развија на српској планини, потпуно завршен и пут који води до центра ове туристичке дестинације (ФОТО)

Нова Варош – Након дуже од двадесет година чекања Нововарошани су добили свој, како га називају – аутопут. Деоница од раскрснице на Браношевцу до центра планине Златар је потпуно завршена, а овај пут ће бити од велике користи мештанима, али и туристима којих је последњих година у овом делу Србије све више.

„Деоница је дуга један километар, али је од изузетног значаја. То је пут у срце нашег туристичког центра и сада ће свим туристима бити много лакше да стигну до дестинације. Оно што је најважније јесте да ће бити много безбедније за све пешаке и возаче. Пут је модеран, ширине од шест до осам метара, а изграђене су и пешачке стазе као и постављена заштитна ограда. У овај пут није ништа улагано преко 30 година, а реконструкција је била неопходна на сваких 10, зато је био и потпуно уништен“, изјавио је за РИНУ председник општине Нова Варош, Радосав Васиљевић.

01.09.2021.


Fotografije