Осам дивљих депонија се уклања на територији општине Нова Варош: Преко два милиона динара улаже се за здравију животну средину

Нова Варош –  Након што је депонија Стањевине отишла у прошлост, исту судбину доживеће још осам депонија које се налазе на територији општине Нова Варош. Општина Нова Варош и Министарство заштите животне средине потписали су уговор о почетку реализације пројекта превенције нелегалног одлагања отпада, а укупна вредност инвестиције је 2.061.080.00 динара.

„Са постојећим „дивљим“ депонијама животна средина је веома угрожена, нарочито имајући у виду да је територија општине Нова Варош  једна од најшумовитијих општина ( око 42% степен пошумљености), са СРП Увац и Парком природе Златибор, ваздушном бањом Златар … Нова Варош не сме и не може допустити да животна средина буде у ризику од загађења. Депоније настају на локацијама које су „успутне“, увек лако доступне за акумулацију и истовар комуналног и  врло често некомуналног и кабастог отпада“,  наводе из Општинске управе.

10.09.2021.


Fotografije