Нема мерцедеса без Краљева: Вучић на званичном отварању компаније Леони, у погонима већ запослено преко 3.000 радника (ФОТО)(ВИДЕО)

Краљево - После својих фабрика у Прокупљу, Милошишту и Нишу, Краљево је четврти град у Србији у којем компанија „Леони” је отворила своје погоне, и у којој ће бити запослено преко 5.000 радника. С овим импозантним фабричким здањем и град на Ибру улази у породицу светског гиганта у производњи каблова за аутомобилску индустрију, који у 31 земљи света у свом стопроцентном власништву има 93 фирме са више од 85.000 запослених. Званичном отварању  фабрике данас је у Краљеву присуствовао и председник Србије, Александар Вучић.

"Тиме што су страни инвеститори бирали Србију, за нас је најбољи доказ да радимо и идемо у добром правцу. Овде се производе само делови за Мерцедес возила, па можемо рећи да нема Мерцедеса без Краљева. Леони је највећи приватни предузетник, сада са преко 30.000 запослених у четири српска града. Овде у Краљеву већ је запослено око 4.000 људи, договор је био да се укупно запосли око 5.000, али тај број сада ће бити још већи. Разговарао сам за запосленима, пуни су енергије и срећни. Долазе не само из Краљева, већ и из свих околних места. Оно што бих инсистирао код наших пријатеља, јесте да им се још мало повећа плата", рекао је Вучић у Краљеву.

12.09.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4