Џабе смо палили багер и рушили систем: Након две деценије Илић поручио само једно - тог петог октобра испали смо идиоти ( ФОТО)

Чачак - Сутра се навршава 21. година од великих демонстрација у Београду, приликом којих је Слободан Милошевић скинут са власти, а за новог председника именован лидер ДОС-а, Војислав Коштуница. Једну од водећих улога у овим демонстрацијама преузели су управо Чачани. На хиљада грађана кренуло је са раскрснице путева у Прељини а у дугој колони били су аутобуси, аутомобили, али и багери који су стигли пред Скупштину у Београду. Један од водећих учесника тих демонстрација био је и Велимир Илић, који је уочи годишњице прокоментарисао околности петооктобарских промена које су довеле до пада тадашњег режима.

"Kренула је читава Србија, Чачак је био иницијална каписла. Прељина је била блокирана данима да бисмо 'припремали народ'. У Београду кад су видели да стижемо придружили су се грађани, а потом су се прикључивали Новосађани, Нишлије итд. Дошло је до промена и оне нису биле козметичке. У питању је био оправдан револт народа против једног режима који је био ненародни и који је довео Србију у врло тешку ситуацију", истакао је за РИНУ, Велимир Илић, апострофирајући на ратове, разарања и санкције.

04.10.2021.


Fotografije