Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·    


Autor: RINA.rs


Срамота у Чачку, бахатост појединаца нема границе: У канализацију у Мрчајевцима бачена мртва свиња тешка преко 100 килограма (ФОТО)


Чачак – Мештани Мрчајеваца данима уназад имали су проблем са канализационом мрежом, а дошло је и до изливања фекалија у појединим двориштима. Када су надлежне екипе стигле на терен и кренуле да отклањају квар у канализацији су пронашли ни мање, ни више него целу мртву свињу, тешку преко сто килограма.  

„Све су учесталије овакве ситуације да остатке мртвих животиња проналазимо у каналазицији. Очигледно је да појединци немају свест о томе шта могу и где могу да бацају и због тога врло често долази до непредвиђених ситуација и кварова на канализационој мрежи. Немар појединаца прави велике проблеме мештанима и отежава њихово нормлано функционисање“, изјавио је за РИНУ Милан Бојовић помоћник градоначленика Чачка.

Проблем са канализацијом у Мрчајевцима је саниран, а Бојовић наводи да су ангажоване надлежне контролне инспекције како би се спречило да поново дође до сличне ситуације. 

„Сви грађани који се несавесно понашају кад је у питању одбацивање отпада у канализациону мрежу биће строго санкционисани“, додао је Бојовић. 

Колико овакви, али и слични примери неразумног понашања грађана могу бити проблематични показује и то да је управо због мртве свиње заглављене у канализацији фекалијама било потпуно поплављено двориште и имање једне породице из Мрчајеваца.

"Биће нам боље, само онда кад и сами будемо бољи", кажу мештани Мрчајеваца одмахујући руком на констатацију да им је у канализацији пронађена мртва свиња.

 

РИНА


26.10.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO