Невероватан бизнис Радосава из Косјерића, он је власник једне од најнеобичнијих фарми у Србији: Уместо крава или оваца овај пензионер узгаја калифорнијске глисте које му доносе чисту зараду (ФОТО)

Косјерић – Иако загазио у позне године за деду Радосава Марковића из села Ражана код Косјерића може се рећи да је један од најиновативнијих фармера у Србији. Док његови вршњаци узгајају краве, овце и кокошке Раћо има калифорнисјке глисте и то не било какве већ оне које дају квалитетан хумус. Каже да га јер рад одржао, па му није тешко да сате проводи у глистењаку. Овим необичним послом почео се бавити сасвим случајно и то након што је гледао емисију на телевизији у ком је било речи управо о хумусу направљеном од стране калифорнијских глиста.

"То ми је деловало примамљиво, али многи су ме тада гледали несхваћено. Није им било јасно ни шта је то, ни како функционише. Предложио сам пријатељу да од тога можемо направити чудо, док су нас комшије гледале радознало и питали зашто се не бавимо неким нормалним послом. Набавили смо већу количину калифорнијских глисти из Брчког и почели производњу хумуса за домаћинства, што се након неког времена показало као одличан потез“, рекао је за РИНУ, Раћо Марковић.

23.11.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1