Ministarka Djedović razgovarala sa ambasadorkom Rumunije     ·     Menjali svetla grada za malo srpsko selo: Stefan kupio kuću u Kukićima za 10.000 evra, pokrenuo sopstveni biznis sa strugarom i kaže - ovo je najbolja odluka koju sam doneo (FOTO)     ·     Nije im do slavlja - otkazana proslava polumature, a učenicima prete sankcije za teži prekršaj: Ovo je epilog požara u osnovnoj školi, đaci bakljama zapalili krov     ·     Uhapšen taksista u Beogradu: Devojku (18) dodirivao u automobilu i vulgarno joj se obraćao     ·     U Srbiji toplo, lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom     ·     Neverovatna nezgoda u Užicu: Vozač seata naleteo na otvorenu šahtu i isprevrtao se na putu     ·     Prve slike spašavanja kod Mionice, teren jako nepristupačan: Vatrogasci konopcima izvukli ženu iz provalije duboke 50 metara (FOTO)     ·     Oni imaju preko 50 godina ali bez problema pešače na stotine kilometara: Igor, Novica i Ostoja krenuli peške od Romanije do Krfa, žele da pomognu izgradnju kampa Svete Srbije (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama u selu Struganik: Žena pala u provaliju duboku oko 60 metara, vatrogasci-spasioci izvlačili je konopcima     ·     Težak sudar tri vozila u Srpskoj: Povređeno pet osoba, među njima i deca     ·     Vučić putuje u Njujork: Sledi nam odsudna bitka za Srbiju     ·     Kamioni čekaju četiri sata na prelazu Batrovci     ·    


Autor: RINA.rs


Петнаест мера социјалне подршке за вишедетне породице предочене министру Дмитровићу: Не смемо дозволити да нам се популација смањи у Србији


Покрет за децу "ТРИ ПЛУС" је удружење грађана које је дефинисало своје циљеве ка порасту броја породица са троје и више деце  јер је то гаранција да се не смањује број становника у Србији.


Од самог оснивања наше активности су усмеренена доношење Закона о статусу великих породица који се базира на привилегованом положају вишедетних породица.


Основу Закона чиниле би 15 мера социјалне подршке и погодности за породице са троје и више деце и које су представници покрета представили министру за бригу о породици и демографију Ратку  Дмитровићу.


Предложене мере су:

1. МЕСЕЧНА ФИНАНСИЈСКА НАКНАДА ДО 18. ГОДИНЕ НАЈМЛАЂЕГ ДЕТЕТА
2. УМАЊЕЊЕ  ОБАВЕЗА ЗА КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ ( ГРЕЈАЊЕ, ВОДА, СМЕЋЕ ). 
3. УМАЊЕЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ПРЕМА БРОЈУ ДЕЦЕ.
4. УМАЊЕЊЕ ОБАВЕЗА ПРИЛИКОМ РЕГИСТРАЦИЈЕ ВОЗИЛА ПРЕМА БРОЈУ ДЕЦЕ. 
5. БЕСПЛАТАН ВРТИЋ И ЈЕДНО ЗИМОВАЊЕ  И ЛЕТОВАЊЕ) ЗА ТРЕЋЕ И СВАКО НАРЕДНО ДЕТЕ. 
6. БЕСПЛАТНЕ ШКОЛСКЕ КЊИГЕ ЗА ТРЕЋЕ И СВАКО НАРЕДНО ДЕТЕ. 
7. БЕСПЛАТНЕ ШКОЛСКЕ УЖИНЕ ЗА ТРЕЋЕ И СВАКО НАРЕДНО ДЕТЕ. 
8. БЕСПЛАТАН ПРОДУЖЕНИ И ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК У ШКОЛАМА ЗА ТРЕЋЕ И СВАКО НАРЕДНО ДЕТЕ. 
9. БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА ШКОЛСКУ ДЕЦУ ИЗ ПОРОДИЦА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ. 
10. БЕСПЛАТАН ПАРКИНГ ЗА ПОРОДИЦЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ. 
11. БЕСПЛАТНО ТРЕНИРАЊЕ У СПОРТСКИМ КЛУБОВИМА КОЈИ СЕ ФИНАНСИРАЈУ У ОД СТРАНЕ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА. 
12. ПЕРСОНАЛИЗОВАНА КАРТИЦА НА ИМЕ МАЈКЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ КОЈЕ ОМОГУЋАВАЈУ БРОЈНЕ БЕСПЛАТНЕ И ПОПУСТЕ У ПРИВРЕДНИМ И ПРАВНИМ СУБЈЕКТИМА. 
13. ВЕЋЕ СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА ДЕЦУ СТУДЕНТЕ ИЗ ПОРОДИЦА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ. 
14. НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ЋЕ РОДИТЕЉА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ ПОСТАВИТИ КАО ПРИОРИТЕТЕ УКОЛИКО СЕ НАЛАЗЕ НА ЕВИДЕНЦИЈИ НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА. 
15. СТАРОСНУ ГРАНИЦУ ЗА ОДЛАЗАК У ПЕНЗИЈУ МАЈКАМА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ ПОМЕРИТИ НА 55 ГОДИНА

Надамо се да ће  поред осталих  и предложене мере завредити пажњу како би постале саставни део стратегије у борби против беле куге,а која је најављена од стране председника Републике Србије.


Председник Покрета за децу Три плус, Владица Гавриловић, изнео је и последње статистичке податке о демографском стању у Русији који су катастрофални јер је у 2020.години 700 000 мање рођених него умрлих.


Зато су и донете нове мере у 2021.години Указом председника Путина, а које имају за циљ створити атмосферу у друштву у којем је пожељно проширивати породицу.

 

РИНА


23.11.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO