Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·     Jeziva tuča u Novom Pazaru: U sred bela dana čovek prebio dečaka u servisu mobilnih telefona, odmah je uhapšen i sproveden u stanicu     ·     Drogiran napravio pravi karambol u Tutinu bez vozačke dozvole: Na raskrsnici udari u mercedes, na svu sreću niko nije povredjen     ·    


Autor: RINA.rs


Велики подвиг Владимира из Београда, мало ко би се усудио ово да уради: Имао стабилан посао, банкарску фотељу али ипак одлучио да све то напусти и дише пуним плућима (ФОТО)


Бајина Башта - Да сте пре неколико година дошли на Ослушу, једну од падина Таре где се налазе фантастични видиковци, дочекала би вас само брда и тек понеки пешак. Данас на овом локалитету викендице се нижу једна за другом, јер су многи одлучили да градску вреву замене миром у природи. Владимир Поповић један је од њих, Београђанин који је живот на асфалту заменио управо животом на Тари и није се покајао.

"Ја сам рођен на том београдском асфалту и јако га волим али у последње време је постало толико напорно за свакодневни живот. Напустио сам стабилан посао, рад у једној банци. Млађа девојчица имала је проблема са дисањем и прва одлука је била да нађемо плац у природи, и лекари су нас саветовали да море заменимо планином. Сасвим случајно одлучили смо да то буде Тара и ту смо направили прву кућу без икаквих даљих планова да се бавимо туризмом, једноставо направили смо кућу и управо ту је почело наше породично уживање и одмор", каже за РИНУ Владимир.

Међутим, као искусни економиста није могао да седи скрштених руку, па је недуго затим од изградње своје куће одлучио да се почне бавити туризмом.

"Направили смо још две куће за издавање, у које долазе гости са свих страна света. Корона вирус је допринео порасту броја домаћих туриста. Као да нам је то само отворило очи колико је наша земља лепа и да пре одласка на црногосрко и грчко приморје треба обићи ова наша пространства. Западна Србија нам нуди много лепоте, Тара која има два језера, реке и видиковце, где вам није довољно ни месец дана проведених и опет не можете све обићи. Полазим од себе, за седам година колико сам на Тари нисам успео све видиковце обићи, има толико природних лепота где свако може наћи нешто што ће га баш ту и задржати", каже Владимир.

Имати викендицу на овој српској планини, може бити пун погадак и кад су финансије у питању. Као економиста, Владимир наводи да се инвестиција на Тари исплаћује након неколико година.

"Ја јесам економиста, али ни једног тренутка то нисам гледао, сасвим случајно сам кренуо у овај пројекат притом сам имао стабилан посао на крају се то испоставило да се исплати након шест година, наравно ако се првенствено то све ради са љубављум и вољом успех је загарантован. Свака инвестиција која се исплати у року од десет година је добра инвестиција. Оно што су конкретни показатељи јесте да се инвестиција на Тари исплати за неких шест година", додаје Владимир.

Посета на овој дестинацији је већа у зимском него у летњем периоду, јер су пространства идеална за шетњу по снегу и санкање малишана.

"Овде је прави рај на земљи. Током распуста Ослуша је пуна гостију. Има их и током летње сезоне, по мени Тара је можда у летњем периоду лепша него море. Предност ове планине у односу на друге дестинације је што ви госте имате сваки викенд", рекао је Владимир.

Ослуша је послењих година као локација постала јако разивјена тачка Бајине Баште, јер се налази у самом срцу Таре и средишту, и од овог места све локације су близу, до Калуђерских бара имате никих 14 километара или до језера Перућац такође имате неких 15 километара као и језеро Заовине. Ако се лоцирате на Ослуши све ће вам бити подједнако близу.

"Пандемија на је донела веће интересовање за куповину плацева. Људи су упознали своју земљу мало ближе и више, и сада знају где могу да дођу, шта да обиђу и посете. Оно што је нама главни проблем јесте путна инфраструктура која је сада у јако лошем стању, али мештани се труде сви заједно да пут одржавају максимално, колико можемо и сада смо успели да добијемо глађевинску дозволу и надамо се да ће нам општина изаћи у сусрет да се тај пут асфалтира и да добијемо нешто што је неопходно како би нормално функционисали", истиче Поповић.

РИНА


06.12.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO