Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     Jeziva tuča u Novom Pazaru: U sred bela dana čovek prebio dečaka u servisu mobilnih telefona, odmah je uhapšen i sproveden u stanicu     ·     Drogiran napravio pravi karambol u Tutinu bez vozačke dozvole: Na raskrsnici udari u mercedes, na svu sreću niko nije povredjen     ·     Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)     ·     Prodavao patike preko interneta i naplaćivao pouzećem: Debelo oštetio državu, utajio porez preko tri miliona dinara     ·     Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu     ·     Divlja svinja se gosti na đubrištu kod tornja na Sljemenu     ·     Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Lazarevcu     ·     Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·    


Autor: RINA.rs


Он је доктор златних руку под којим пуцају све кости и пршљенови: Сеад из Сјенице криропрактиком се бави годинама, код њега долазили болесни а одлазили здрави (ФОТО)


Сјеница - Многи од нас неретко се пожале на болове у зглобовима, кичми или леђима, оправдавајући да је то све због физичке неактивности или промене времена. Често останемо укочени или са болом идемо на посао, не помишљајући да потражимо лекарску помоћ. Доктор опште праксе Сеад Хабибовић из Дуге Пољане код Сјенице успешно лечи све могуће болове у зглобовима методом киропрактике. У животним изазовима опробао се као хирург, кардиолог али и као бабица. Они које га најбоље знају сведоче да је врстан у ручном кориговању зглобова и има способност да наместа укљештене кости, живце и пршљенове.

"Први контакт са оваквим начином лечења названим "механичка терапија" имао сам у Швајцарској пре тридесет година, где сам учио од врсних стручњака. Овом методом могу се бавити само лекари који су завршили искључиво Медицински факултет и прошли одређену праксу. Мануелна терапија је скроз нешто друго у односу на масажу. Онај ко покуша бити киропрактичар без претходно стеченог знања исход би могао би бити кобан по пацијенте", казао је за РИНУ, Сеад Хабибовић киропрактичар из Сјенице.

Управу у ординацију доктора Хабибовића долазили су пацијенти на штакама и носилима непокретни, а излазили на сопственим ногама, препорођени.

"Јако је битно на самом почетку урадити добру дијагностику болести, како би се терапија одрадила како треба и без нежељених последица. Касније пристпупамо мануелној терапији која се назива "корекција". У зависности степена повреде одређује се и број терапија које се морају одрадити. Рецимо све више људи има проблема са "палим стопалом", мени се дешавало да тај проблем решим у пар минута једним потезом, а такав одговор у РХ центрима у Србији није се могао добити ни терапијама које су трајале и преко три недеље. Пацијент је одмах стао на своје стопало и осетио се као да се поново родио", додао је др Сеад.

Доктор Хабибовић поручује да бол у доњем делу леђа код особа у средњем и старијем животном добу може бити сигнал за најгора могућа обољења и ако се проблему не приступи на време исход може бити фаталан.

"У пракси се показало да људи који имају болове у доњем делу леђа нарочито старији склони су карциному простате, и зато се морају укључити и лекари, неуролози и физијатри јер у супротном исход може бити фаталан, зато се саветује што пре потраже лекарску помоћ. Техника киропрактике је мало необична за пацијенте, не лечимо лековима, инструментима ни скенерима већ сопстеним осећајем јагодицама руку и тежимо да помоћу механичке изолације нерва који често уме да прави здравствене проблеме отклонимо и решимо.", закључио је Хабибовић.

РИНА

 

 


08.12.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO