Почела “ Мала школска олимпијада “ у Новој Вароши

Нова Варош- Данас је на падинама Златара отворена “Мала школска олимпијада”. На два импровизована полигона, у три дисциплине надметало се скоро 500 основаца у једној од најмасовнијих дечијих манифестација у Златиборском округу, која се пету годину за редом одржава.


Директорка ОШ школе “ Добросав Добрица Рајић из Бистрице Милада Драгашевић поздравила је учеснике и поручила да не дозволе да их савремене технологије и друштвене мреже одвајају од спорта, природе и активности .
“Рана научна истраживања показују да бављење спортом код деце подстиче одговорно социјално понашање, бољи школски успех, усвајање моралних вредности и навике здравог живљења. Учешће у екипном спорту учи децу тимском раду, самодисциплини,одговорности, толеранцији и другарству, развија вештине суочавања и савладавања проблема , учи истрајности и поштовању ауторитета, развија радне навике и јача карактер, самопоштовање и самопоуздање”, рекла је Милада Драгашевић за РИНУ. Она је такмичарима пожелела да буду фер играчи.

 

Председник Спортског савеза Србије, Љубивоје Вранић поздравио је учеснике спортисте и родитеље који су својим присуством дали подршку “ Малој школској олимпијади “ која најављује 57 МОСИ игре које ће бити одржане 2020 године, а мештани овог краја имаће прилику да се покажу као добри домаћини.
Иначе, због свечаног дефилеа, у општини Нова Варош на снази ће бити посебан режим саобраћаја, у времену од 15 и 45 до 16 и1 5 биће затворени делови улица Николе Тесле, Светог Саве, Карађорђеве, Солунских бораца и Зорана Ђинђића.

 

 

 РИНА

24.04.2019.


Fotografije