Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·     Jeziva tuča u Novom Pazaru: U sred bela dana čovek prebio dečaka u servisu mobilnih telefona, odmah je uhapšen i sproveden u stanicu     ·     Drogiran napravio pravi karambol u Tutinu bez vozačke dozvole: Na raskrsnici udari u mercedes, na svu sreću niko nije povredjen     ·    


Autor: RINA.rs


Снег се не предаје, пада преко 30 сати у Новој Вароши: Преко Борове Главе и Кадињаче саобраћај забрањен за шлепере, путари све време на терену (ФОТО)


Ужице - Услед обилних снежних падавина путари на територији Златиборског округа су даноноћно на терену и тренутно су у трећем степену ангажованости како људства тако и машина. Истовремено се чисте путеви свих приоритета и за сада нема непроходних праваца.
„Чистимо истовремено путеве свих приоритета, за сада нема непроходних праваца. На терену је 17 камиона са раоницима и посипачима, шест грејдера, два утоваривача, трактори и сва остала помоћна механизација. Саобраћај за теретна моторна возила је обустављен преко Борове Главе на Златибору и Кадињаче, али се интензивно ради на оспособљавању ових деоница", рекао је Ален Мушановић из ЈП "Путеви Ужице".


У Новој Вароши снег пада преко 30 сати, на већ постојећи формиран и нови снежни покривач


Снежне падавине ни овог пута нису заобишле Нову Варош, снег праћен ветром у планинским подручјима достигао је висину од скоро пола метра.
„Снег непрекидно пада дуже од 30 сати, на терену је механизација нашег јавног комуналног предузећа. У чишћење локалних путева укључили су се мештани са својим тракторима. Снег за сада није изазвао веће проблеме, очекујемо да у току дана буду проходни сви путни правци, а оно што је најважније јесте да нема проблема у снабдевању електричном енергијом", изјавио је за РИНУ Радосав Васиљевић председник општине Нова Варош.


Косјерић под снегом, чисте се некатегорисани путеви


Током ноћи на подручју општине Косјерић пало је око 30 центиметара новог снега, али нове падавине нису изазвале веће проблеме у функционисању грађана.
"Добро смо прошли у овом снежном налету и за сада се сви путеви одржавају проходним и нема застоја, а све захваљујући путарским службама из Ваљева и Пожеге. Снабдевање струјом и водом је редовно, нису пријављени кварови. Надамо се да неће доћи до додатног интензивирања падавина", каже Жарко Ђокић председник општине Косјерић.

РИНА


11.01.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO