Данашњи датум је црвеним словима уписан у историји српског туризма: Пре тачно годину дана у рад пуштена Голд Гондола на Златибору, надмашени сви рекорди и очекивања

Чајетина - Прошло је тачно годину дана од како је у рад пуштена најдужа панормска гондола на свету. Златиборска Голд Гондола за првих 12 месеци надмашила је сва очекивања и оборила све рекорде посећености. До сада је превезла скоро 250.000 путника и сврстала се у ред највећих туристичких атракција у Србији.

„Само ми знамо колико је било тешко реализовати овај пројекат и изборити се са бројним опструкцијама, али наш карактер нам није дозволио да одустанемо и успели смо у нашој намери да Златибор има фантастичну гондолу која ће допринети развоју како Златибора и општине Чајетина, тако и читаве Србије. Голд Гондола је само током минулих празника превезла око 6.000 путника, што је фантастична бројка. Махом су то били домаћи туристи који су у доба корона вируса препознали Златибор као једну од омиљених туристичких дестинација, али нису изостали ни гости из иностранства ", рекао је Милан Стаматовићм председник општине Чајетина.

11.01.2022.


Fotografije