Solarni paneli stižu i u gornjomilanovačke kuće: Po prvi put potpisani ugovori za subvencije za ugradnju solarnih panela na teritoriji ove opštine     ·     Episkop žički Justin u nedelju 5. februara služiće Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Pranjanima     ·     Pukao magistralni cevovod, havarija u Ivanjici: Meštani u višim zonama osatali bez vode, nadležne ekipe hitno upućene na teren     ·     Ratajska reka jedna od najčistijih i najlepših u prijepoljskoim kraju: U planu da se u nju stave cevi i izgradi minihidrocentrala, meštani u velikom strahu jer im je ta voda preko potrebna (FOTO)     ·     Razbojnici upali u kuću policajca, odneli zlato i dali se u beg: Pljačka u novopazarskom naselju Selakovac, policija intenzivno traga za počiniocima     ·     Fond PIO doneo odluku o troškovima rehabilitacije penzionera u banjama: Uskoro oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju     ·     Ne krije samo istočna Srbija blago: Zatražena zelena dozvola za kopanje rude u Šumadiji sa 52 grama srebra po toni     ·     Strana ulaganja u građevinarstvo dostigla milijardu evra: Od maja je primetan potpuni oporavak i vraćanje na trend pre izbijanja sukoba u Ukrajini     ·     Više od 250 miliona dinara uloženo u rekonstrukciju škola i vrtića u Užicu: U ovoj godini očekuje završetak izgradnje novog vrtića na Carini     ·     Ovo jezero je najveća misterija u Dragačevu: Dok se jedni u njemu kupaju, drugi ga zaobilaze samo iz jednom razloga(FOTO)     ·     Borba sa smećem na reci Lim i dalje traje, niko ne odustaje dok prljavi neprijatelj ne završi na deponiji: Svakdonevno se sa lančanice uklanja oko 500 kubika otpada (FOTO)     ·     Ostali smo bez kuće i njive, niko ne pita kako nam je: Mališa iz Trbušana traži pravdu za svoju dedovinu, sa još 150 ljudi štrajkovao u Čačku jer im zemljište nije adekvtano isplaćeno, po sudovima se "vuku" mesecima     ·    


Autor: RINA.rs


Вучић из Прибоја: Изгредници ће бити најстроже санкционисани, Град на Лиму чека боља будућност, имамо пуно улагања у комуналну инфраструктуру у овој години


Прибој - Председник Србије Александар Вучић најавио је данас нове велике инфраструктурне подухвате у Прибоју који се тичу изградње путева, болнице, Дома здравља, гасне инфраструктуре, канализације...


Председник Србије борави у Прибоју где је до сада обишао две фабрике у тзв. Слободној зони, а очекује га посета Дому културе где ће разговарати са представницима локалне самоуправе, политичких партија и привреде, као и двеју верских заједница у тој општини, православном и муслиманском.


Прибој је, у ноћи између 6. и 7. јануара био поприште инцидента када су поједини младићи палећи бакље на улицама певали "Божић је, Божић је, пуцај у џамије", а такође, из тог места су нешто раније прострујали снимци преко друштвених мрежа, када су неки припадници полиције певали песму увредљиве садржине према бошњачком становништву.


Председник је поводом тих догађаја данас рекао:


"За нас је Прибој испит зрелости, јесмо ли људи или не. Не сме да нам се догађа да се певају те песме. Не смемо то да радимо, сви који су се огрешили о закон биће најстроже санкционисани. Ако идемо у наше манастире и волимо наше иконе, онда поштујмо комшије муслимане... какво црно пуцање, хајдемо да помогнемо ако можемо, да одемо на Бајрам, као што наше комшије муслимани долазе на Божић или Васкрс. Они који буду кварили међунационални склад имаће посла са државом и држава по том питању очувања мира и стабилности неће имати милости."


Против свих изгредника се води не само дисциплински већ и кривични поступак, казао је Вучић.


Прибој је као и цела земља, и српски и бошњачки, и Срба и Бошњака, додао је он.


Навео је да је данашње присутво црквених великодостојника обе верске заједнице, владике Атанасија Раките из епархије милешевске Српске православне цркве и муфтије Мевлуда Дудића, председника Мешихата Исламске заједнице у Србији, показатељ да, како је рекао, "само уједињени можемо да гурамо Прибој напред".


"Молим људе да не изазивају државу и њену снагу", истакао је Вучић.


Вучића касније очекује обилазак Хасан-агине џамије и разговор са ефендијом Харуном Еминагићем, као и манастира Светог Николе у Прибојској Бањи.


Обраћајући се грађанима Прибоја испред Дома културе, председник је казао да је до сада урађено много на плану развоја свих привредних потенцијала у Прибоју.


"Урадили смо много, погледајте само колико напредује пут од Кокиног Брода до Прибојске Бање и даље Прибоја. То ће бити готово најкасније почетком јуна. То ће значајно скратити пут до Златибора и Нове Вароши и Београда, у пут је уложено осам милиона евра, то Прибојцима стварно пуно значи", рекао је Вучић.


Он је додао да ће пре краја јесени бити доведен гас због чега се радују сви у Прибоју.


"Имаћете јефтиније грејање и могућност за нове инвестиције. Кажем и да ћемо као држава обновити гимназију у Прибоју и Општу болницу, као и Дом здравља, у шта ће бити уложено 15 милиона евра. У питању су велике промене које свакоме живот значе, та ће се улагања наставити и биће све већа и већа", навео је председник и додао да Прибој заостаје значајно за просеком републике.


"Просечна плата је била 250 евра, данас је 450. Надамо се да ће бити и много већа", истакао је Вучић.

По његовим речима, канализација уз најмодерније пречистаче за отпадне воде, вредности од 12 милиона евра, нешто је што такође очекује Прибојце и Прибој, а средства су обезбеђена преко банке Савета Европе.


РИНА


12.01.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO