Zašto investirati u Zlatibor - 10 biznis ideja     ·     Besplatan vrtić za svako treće dete i besplatni udžbenici: Fantastična vest za roditelje u Dragačevu     ·     Pala grupa pedofila u Srbiji: Iskorišćavali maloletna lica za pornografiju     ·     Udji u automobil da te povezemo do kuće: Uznemirujuća poruka se širi Užicem, crveno vozilo se zaustavilo a vozač pokušavao dete namamiti da uđe unutra     ·     Slike sa lica mesta kidaju srce: Svi traže malenu Danku a od nje nema ni traga ni glasa, vremenski uslovi su očajni ipak nema odustajanja (FOTO)     ·     Na ovo su dugo čekali: Izgradnja bazena u Ljuboviji u punom jeku, do leta biće spremno za kupače     ·     Uhapšena radnica EPS-a u Kniću: Zgrnula ogromne pare od primljenih uplata, firminim pečatom overavala isečke     ·     Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli saradnju     ·     Incident u kragujavčakom sudu: Privedeni muškarac pobegao policajcima     ·     Kineski radnici porušili dotrajali most u Lučanima: Niče novi preko reke Bjelice u naselju Dljin, on će u značajnoj meri ubrzati saobraćaj (FOTO)     ·     Zemljotres pogodio Tursku, potres zabeležen na 12 kilometara od Burse     ·     Svi su na nogama od juče: Potraga za malenom Dankom ušla u 19 sat, spasilačke jedinice pretražuju svaki metar terena     ·    


Autor: RINA.rs


Дивљим свињама на падинама Рудника лоше се пише: Због повећаног броја јединки и све веће штете коју праве, лов на ове животиње продужен и током фебруара


Горњи Милановац - На падинама Рудника све је више дивљих свиња, а ове шумске животиње неретко праве штете у домаћинствима. Годинама уназад оне током летњих месеци пустоше кукуризишта мештана који бивају немоћни јер на поседе упадају током ноћних сати. Једино решење јесте њихово изловљавање, па су због повећаног броја дивљих свиња одлучили да продуже лов и током фебруара, а скоро свако село може на њих организовати хајку.
"Овогодишњи календар лова на дивљу свињу је од стране Управе за шуму продужен и током фебруара. Како је број ових дивљих животиња знатно увећан, већ смо испунили план од 120 одстрела у оба ловишта, поднели смо захтев и добили решење да тај број можемо да повећамо", рекао је Зоран Адамовић, председник Ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић.
Он додаје да дивље свиње последњих година све више обитавају ван својих станишта у ловишту и да се све чешће могу наћи и близу градксих средина.
"До сада смо одстрелили неколико дивљих свиња близу Милановца. У плану секције је још тридесетак грла, као и лов на предаторе током наредног месеца. Шакала и лисица такође има све више на подручју милановачке општине, а највише у селима куда је прошао аут-пут: Врнчанима, Бољковцима, Ручићима, као и на граничним подручјима Драгољ и Трудељ, где их раније није било", рекао је Адамовић.
На основу уобичајеног узорковања одстрељене дивљачи на Институу у Краљеву, може се утврдити да нема појаве свињске куге, ни трихинеле међу дивљим свињама. Вукова такође има у ловиштима има, о чему сведоче трагови виђени током лова на дивље свиње, а по плану одстрела ловачке секције, предвиђена су укупно три вука за рудничко-таковски крај.
РИНА


22.01.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO