Михајловићева: Почињемо 17. маја радове на изградњи ауто-пута Прељина-Пожега

Београд - Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да ће радови на изградњи ауто-пута Прељина-Пожега на Коридору 11 почети 17. маја.

Одговарајући на питања новинара у вези са уговорима и меморандумима потписаним на другом форуму „Појас и пут“, Михајловићева је рекла да је у Пекингу између осталог потписан финансијски уговор за изградњу ове деонице вредне 450 милиона евра. “Ова деоница, дуга 30,9 километара, важна је за повезивање Србије са регионом, јер се њом не повезујемо само са Црном Гором, него и настављамо градњу ауто-пута ка Босни и Херцеговини. Са новим инвестиционим циклусом који креће ове године, вредним више од пет милијарди евра, може се очекивати да Србија буде потпуно премрежена ауто-путевима”, рекла је Михајловићева, која је данас обишла радове на изградњи сектора Б oбилазнице око Београда, од Остружнице до Бубањ потока.

Она је подсетила да је у Пекингу потписан и меморандум у вези с реализацијом пројекта Београдског метроа, меморандум за изградњу сектора Ц oбилазнице око Београда од Бубањ потока до Панчева, као и финансијски уговор за изградњу деонице брзе пруге Београд-Будимпешта, од Новог Сада до Суботице. “Очекујем да уговор за деоницу Нови Сад-Суботица бранимо у мају у парламенту, а циљ нам је да до краја године почнемо радове”, навела је Михајловићева.

 

РИНА

08.05.2019.


Fotografije