Фото

Пронађена Илинка Дујовић која је јуче нестала у Прибоју: Због лошег здравственог стања хитно пребачена у болницу, потрага трајала више од 24 сата

Прибој - Након потраге која је потрајала дуже од 24 сата, Илинка из Прибоја пронађена је на брду изнад Прибоја у тешком физичким стању.


"Девојка је хитно пребачена у пробојску болницу, сумња се да је покушала да се отрује таблетама.


Сударили се дачиа и теретни камион: Двоје лица повређено у незгоди код Пријепоља, због увиђаја саобраћај ка граничном прелазу Јабука у прекиду (ФОТО)

Пријепоље - У поподневним часовима на путном правцу од Пријепоља ка граничном прелазу Јабука који води ка Црној Гори у месту Баре, догодила се тешка саобраћајна незгода у којој су повређене две особе.

 

.


Само на овој планини у Србији можете видети гиздаве лепотане које предводи пастув Моро: Дивљи коњи једини су становници планине Столови код Краљева и права су атракција (ФОТО)

Краљево - Гиздаве лепотане које више од једне деценије предводи неприкосновени вођа и господар пастув Моро временом су постали и права туристичка атракција која из године у годину привлачи све већи број посетилаца, заљубљеника у природу и животиње.


Иако сваки коњ има свог власника, сваки покушај њиховог одвођења и одвајања од крда и планине представља немогућу мисију.


Деда Златиборац је медицински феномен и човек са девет живота: Милојка ударио дампер и срце му са леве прешло на десну страну, доктори му тада давали три месеца живота а он данас гази десету деценију(ФОТО)

Чајетина - Да смрти нема без судњега дана најбоље доказује витални Златиборац за ког кажу да има девет живота. Милојко Јездимировић сада гази десету деценију живота, живи у селу Семегњево и сам обрађује башту и чува овце и кокошке.


Две породиље заражене короном опорављају се на одељењу гинекологије: Један пацијент пуштен кући, док протеклог дана није било пријема у чачанску болницу

Чачак – Три пацијента оболела од корона вируса збринути су на ковид одељења чачанске Опште болнице, међу којима су две породиље смештене на гинекологији.

 

.


Музеј ћирилице у Бајиној Башти биће државна институција од великог значаја: Национални савет за културу једногласно дао подршку овом пројекту, Рача поново постаје центар српске писмености

Бајина Башта - У циљу очувања срског националног писма, захваљујући посвећеној ангажованости појединица Бајина Башта и Србија добиће свој први Музеј Ћирилице и то у Рачи, у близини истоимене светиње у којој је радила преписивачка школа. На седници Националног савета за културу која је одржана у Београду предстваљена је идеја да се Музеј ћирилице у Рачи оснује као државна институција.


Кад дуне јачи ветар сваки пут помислимо готово је, све ће да се сруши и затрпа мене и болесну мајку: Туга и невоља стисле Дејана са свих страна, живе у собици од 10 квадрата која прокишњава (ФОТО)

Чачак - Кућица која прокишњава и зидови који са сваким јачим ветром прете да се сруше. То је тужна свакодневица болесне мајке и сина из села Мршинци код Чачка.


Последњи пут је виђена како прелази жичани мост: Нестала Илинка из Прибоја, младој девојци се од поподнева губи сваки траг (ФОТО)

Прибој - Прибојка Илинка Дујовић, нестала је у поподневним часовима када је напустила породичну кућу, од тада јој се губи сваки траг.

 

.


Зачули смо јак ударац и потом угледали два аутобуса закуцана један у други: Невероватна саобраћајна незгода на паркингу Аутобуске станице у Чачку, догодила се наочиглед путника (ФОТО)

Чачак - Путници који су се нашли у близини главне Аутобуске станице у центру Чачка, присуствовали су несвакидашњој сцени када су се испред њих сударила два градска аутобуса.  

 

.


Ужичани два дана без пијаће воде, славине пресушиле услед пуцања цеви у Београдској улици: Постављене цистерне док се водоснадбевање не нормализује

Ужице - Екипе ужичког ЈКП "Водовод" већ други дан покушавају да санирају хаварију која се догодила успед пуцања цеви на систему за водоснадбевање, која је становнике овога града оставила без пијаће воде. Након успешне поправке квара који се догодио у Београдској улици, вода на свим славинама у домаћинству је потекла.


Па пријатељи зашто лампек: Чачани брусилицом исекли веселу машину на три дела а затим продали на отпаду, двојац осуђен за кривично дело прикривања

Чачак - К. М.


Добро пазите када резервишете одмор на Златибору: Уколико сте чекирали собу у октобру остаћете ускраћени, највећа атракција иде за заслужени одмор

Чајетина - Златибор је планина на којој туристичка сезона траје пуних 365 дана у години. Многе атракције и локалитети привлаче на стотине хиљада туриста, али она најпопуларнија, Златиборска гондола иде на заслужени одмор па сви туристи који су чекирали датуме за предах у нестварној лепоти ове планине током октобра моћиће да уживају само са земље.


Чачани блокирали целу улицу, када чујете разлог одушевиће вас: Прикупили новац за лечење мале Нађе, она данас путује у Америку (ФОТО)

Чачак - Да људска доброта не познаје границе, прави су пример сви Чачани који су учествовали у најплеменитујем подвигу године, у прикупљању новца за лечење њихове суграђанке петогодишње Нађе Ђеровић, која болује од церебралне парализе. Једну од градских улица Чачани су затворили како би организовали хуманитарни базар под слоганом "Улица отвореног срца, за Нађин први корак", и тако прикупили новац у износу близу пола милиона динара.


Породиља са симптомима короне лежи на одељењу чачанске гинекологије: Током јучерашњег дана није било пријема и отпуста у Општој болници

Чачак - На свим одељењима у оквиру Опште болнице Чачак, која су претворена у ковид одељења хоспитализован је 1 пацијент. У респираторном центру нема пацијената, такође нема пацијената на респиратору.


Увукао нам се страх у кости, мораћемо да напустимо домаћинства и препустимо њима: Ево шта остане када вам мечка закуца на врата, мештани немоћно гледају како им житовиње уништавају имовину (ФОТО)

Ивањица - Када предатор закуца на врата, никоме није свеједно. То је био случај и у подголијском селу Чапрић, у домаћинству Бранише Драмићанина.


Број заражених непрекидно расте у овом округу: Није поштеђена ни једна општина у Златиборском крају, рекордан број инфицираних особа

Ужице - Према подацима Завода за јавно здравље у Ужицу, од претходног извештаја до данас COVID-19 је потврђен код 68 лица на територији Златиборског округа.

 

.


Призор који леди крв у жилама, ауди преврнут на бок док док је други слупан до мотора: Тешка саобраћајна незгода у Сјеници, пуком срећом није било људских жртава

Сјеница - Силовит и језив саобраћајни инцидент догодио се у јутарњим часовима у улици Цара Душана у Сјеници. Призор судара два путничка аутомобила све је оставио у шоку, ауди који се кретао поменутом улицом, од силине удара завршио је на боку.


Обијао продавнице само из једног разлога: Користио непажњу продавачица и крао искључиво "чивас” и „џек”, скривао их испод одеће

Чачак – Основни суд у Чачку изрекао је казну од три месеца затвора, условно на једну годину мештанину О. Д.