Фото

Удес у Чачку: "BMW" ударио у "Пежо", једно лице повређено (ФОТО)

Чачак - У Булевару Танаска Рајића у Чачку око 18 часова дошло је до директног судара, када је возило марке "бмw" ударило у возило "пежо", сазнаје агенција РИНА.

 

РИНА

.


Преминуо оснивач Сабора трубача у Гучи: Име чувеног Нике Стојића остаће заувек иписано црвеним словима у историји Драгачева

Гуча – Данас је у 90. години живота преминуо чувени Драгачевац, Никола Ника Стојић, покретач Сабара трубача у Гучи, признати професор и културни прегаоц.


Вибер група „Добри Самарјанин“ поново у акцији и то тамо где је најпотребније: Из Ивањице стигла помоћ у чачанску болницу (ФОТО)

Ивањица / Чачак – Општина Ивањица већ данима бележи рекордан број заражених, а већина оних који захтевају медицинско лечење хоспитализовани су у Општој болници у Чачку. Хумани Ивањичани нису то заборавили, а вибер група „Добри Самарјанин” из Ивањице у сарадњи са локалном самоуправом и цивилном службом  данас су здравственим установама Чачка уручили хуманитарну помоћ, у виду сокова, флаширане воде, воћа и остгалих неопходних намирница.


Град на Морави постаје престоница културе: Чачак би се могао наћи на УНЕСКО Листи културне баштине (ФОТО)(ВИДЕО)

Чачак - Када је изабрана за потпредседницу Владе и за министарку културе и информисања, Маја Гојковић је ставила под обавезу да обиђе све културне центре у Србији, па је како каже данас уприличена посета граду Чачку ,који је према њеним речима, веома активан на пољу културе.

.


Корона вирус потврђен код још 283 лица у Златиборском округу: Расте број заражених у Бајиној Башти

Ужице - Од претходног извештаја до данас на територији Златиборског округа корона вирус је потврђен код још  283 лицa: Ужице – 118, Бајина Башта – 32, Прибој – 30, Ариље – 29, Пожега – 24, Пријепоље – 24, Нова Варош – 11, Чајетина – 11, Kосјерић – 2 и Сјеница - 2.

 Од почетка епидемије до данас укупно је потврђено 7377 случајева инфекције корона вирусом на територији Златиборског округа.


Ништа им није свето: Вандали пљачкали археолошко налазиште Тројан на Пештерском пољу (ФОТО)

Сјеница – Узвишење Тројан код Сјенице део је заштићеног подручја Специјалног резервата природе Пештерско поље. Ово узвишење, са јединственим тресавама у свом подножју, је и једно од ретких познатних древних светилишта, а ту су се налазила и различита утврђења током историје.


Црна серија се наставља у Чачку: Преминуло још шест ковид пацијената, корона вирус у трећем таласу однео чак 80 живота у Моравичком округу

Чачак – На ковид одељењима чачанске болнице тренутно је хоспитализовано 206 пацијената, у респираторном центру налази се 19 пацијената, од којих је 11 прикључено на респираторе. У овој здравственој установи јуче је регистрован рекордан број пријема, 29, а у пријемно-тријажној амбуланти чачанске болнице јуче је било 223 прегледа.


Прибој у корак са великим метрополама: Поред реке Лим гради се најмодернија стаза здравља дуга три километра (ФОТО)

Прибој - Већ скоро месец дана трају радови на реконструкцији Стазе здравља у Старом Прибоју, од висећег моста преко Лима, код железничке станице, до Мраморја, односно Дома за старе, у дужини од непуна три километра.

Овај пројекат је резултат добре сарадње локалне самоуправе и Министарства туризма, трговине и телекомуникација Владе Републике Србије, које реконструкцију Стазе здравља финансира у целости, са 20 милиона динара.


Болница у Прибоју прешла у ковид режим: На територији Златиборског округа хоспитализовано 511 пацијената

Ужице, Прибој – У Општој болници у Ужицу тренутно је хоспитализовано 230 пацијената суспектних и позитивних на корона вирус, а на одељењу интензивне неге 17 особа прикључено је на респираторе.

У ковид болници у Крчагову налази се 150 пацијената са средње тешком и лакшом клиничком сликом.


Неосвојива тврђава и у трећем, најцрњем таласу корона вируса: Општина Кнић дневно има само по неколико заражених, и ниједан смртни случај од почетка епидемије (ФОТО)

Кнић – Иако је од највећег жаришта корона вируса у Србији, града Крагујевца, удаљена само 20 километара, општина Кнић на својој територији има стабилну епидемиолошку ситуацију. Проценат зараженх изузетно је низак и креће се око 1,6 одсто, а на дневном нивоу инфицирано је не више од двоје људи.


Сеоске забаве узимају свој данак у Пријепољу: Опет се убрзано повећава број заражених, отворена нова ковид амбуланта

Пријепоље – Након неколико седмица мировања, корона вирус поново се распламсава у општини Пријепоље, а током последња 24 сата, корона је потврђена код 32 особе. До поновног скока броја инфицираних у општини Пријепоље дошло је због непоштовања мере илозолације и карантина код инфицираних особа са лакшом клиничком сликом као и њихових контаката.


Вино из Тополе већ годинама се служи у бизнис класи на лету за Њујорк: Драган се вратио из Канаде и посадио ретку сорту грожђа у српској Тоскани (ФОТО)

Топола – Предео око Тополе и Опленца од давнина је био препознатљив по узгајању квалитетне винове лозе и врхунских вина. Погодна умерено континентална клима  и специфична конфигурација терена  погодовале су да се најстарији житељи овог краја определе за узгајање сортних лоза.


Постављена сигнализација на Стази патријарха Павла у околини Чачка: Ово је пут здравља од Горње Трепче до манастира Вујан, у ком се излечио велики духовник (ФОТО)

Чачак – Шумовита планинска стаза некад је била једини и најкраћи пут којим су мештани Горње Трепче стизали до манастира Вујан. Али по сведочењу старих туда је пролазио и највољенији српски патријарх Павле који је овде провео део свог монашког живота и у овој наделеко познатој божијој кући се излечио од туберкулозе 1946.


Црн дан за Лучане: У чачанској болници преминула четири ковид пацијента из ове општине

Чачак - На свим одељењима у оквиру Опште болнице Чачак, која су претворена у ковид, хоспитализовано је 203 пацијената. У респираторном центру смештено је 19 пацијената, од којих је 11 на респираторима.


Град Ужице годинама у самом врху по загађености ваздуха: Велика улагања у мере енергетске ефикасности

Ужице - За суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама и стамбеним зградама, у претходних неколико година, из буџета Града Ужица издвојено је око 51 милион динара, а само у 2020. додатних 40 милиона.


Расте број пацијената на респиратору у ужичкој болници: У тешком стању 14 особа

Ужице – У Општој болници у Ужицу тренутно је хоспитализовано 178 пацијената позитивних и суспектних на корона вирус.

.


Љиг је жариште корона вируса у Колубарском округу: Највише заражених по броју становника забележен у овој општини

Љиг- Према званичној статистици наспрам броја становника, Љиг има највећи број оболелих али и хоспитализованих и умрлих пацијената у целом Колубарском округу. Данас су потврђена још 22 позитивна пацијента.


Славе и кућна окупљања распламсали корону у Драгачеву и Ивањици: У Лучанима заражено троје деце, нагли скок броја првих прегледа у ковид амбулантама (ФОТО)(ВИДЕО)

Ивањица, Лучани - Једнo од жаришта коронa вируса у Моравичком округу је и општина Ивањица где је само за два дана оболело чак 95 лица, а за непуних десет дана кроз ковид амбуланту је прошло више од две хиљаде лица.  

 

.