Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Најстаријем возачу у Србији забрањено да вози: Тихомир који пуни 95 година кључеве свог мерцедеса мора да окачи о клин, нема продужетка дозволе за деду легенду (ФОТО)


Ивањица - Деда Тика из Ивањице са своје 94 године најстарији је активни возач у Србији. Ипак, иако и даље виталан и спретан морао је кључеве свог мерцедеса да окачи о клин. Након истека возачке дозволе, сада на половини десете деценије, она му више није продужена. Иза њега је преко 70 година возачког стажа и на хиљаде пређених километара, а његово име као возача свакако ће остати упамћено не само у Ивањици већ у читавој држави.


"Сад ће други да ме возе или да идем пешке. Мада, у овим годинама и немам неку потребу за далеким релацијама. Од куће до моје кафане, до продавнице и до лекара и то је то", каже Тихомир Бешевић за РИНУ.


Овај Ивањичанин најбољи је доказ да су године заправо број на папиру и да је стање духа заправо најбитније. Док је био млађи без проблема хе возио до Турске, Италије, Немачке и Аустрије, а током свог вишедеценијског возачког стажа остао је, како каже, веран само краљу аутомобила - Мерцедесу.


"Тих давних четрдесетих кад сам кренуо да возим, прво сам купио 'пежоа', а после 'мерцедеса'. Од кад сам први пут сео у њега, произвођача више нисам мењао. За мене је Мерцедес неприкосновен", рекао је деда Тика и додаје да јеопрез најбитнији у саобраћају без обзира колико година имате.


"Возити према ограничењима и не бити бахат у саобраћају, водити рачуна о себи али и поштовати друге учеснике. То чини доброг возача", наглашава овај Ивањичанин.


У Ивањици сви добро знају Тикомира и његов бели мерцедес, а многи од њих су се са њим и провозали.


"Тика је одличан возач, пажљив и поштује прописе. Кад га ја возим увек ми суфлира да успорим, чим мало јаче станем на гас. То је ваљда та стара школа", рекао је Тикомиров пријатељ Ацо.


И док неки његови вршњаци не могу ни да устану из кревета, овај Ивањичанин, спретан и окретан, срушио је све предрасуде о старости. Мештани и комшије кажу да је Тика такав возач, да би без проблема могао да вози и до 100 године, али закон је ипак рекао - не.


РИНА


29.03.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO