Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Смештајни капацитети били попуњени око 80 одсто, огромних гужви као претходних година није било: Кишни дани смањили број туриста на Златару и Тари током првомајских празника (ФОТО)


Бајина Башта / Нова Варош - Након васкршњих и првомајских празника туристички радници на српским планинама сабирају зараду, али и утиске. Онај општи је задовољавајући, али ипак да није било као претходних година. Посећеност на Златару и Тари била је за око 10 одсто мања него током прошлих празника. Могуће је да су неки од разлога били унапред најављени лоши временски услови, али и евентуални срах од потенцијалне кризе због рата у Украјини.

"У односу на васкршње празнике када грађани махом те дане проводе код куће, Први мај је датум када је потражња увек била огромна. Смештај се резервисао данима уназад, а на Тари и у самој Бајиној Башти биле су огромне гужве. Ове године било је доста туриста, смештајни капацитети су скоро сви били попуњени, али великих гужви заправо није било. Тара са свим својим лепотама одавно је препозната као топ турстичка дестинација у Србији, стога кад се време пролепша очекује се већи прилив гостију", рекао је за РИНУ Ранко Милановић из НП Тара.

На Златару су смештајни капацитети били попуњени 80 одсто. Планина која је претходних година препозната као идеално место за породични, али и активни одмор много тога може да пружи посетиоцима.

"Временске прилике нам нису ишле на руку. Махом су на Златар стигли домаћи гости, а пупуњеност је у односу на прошлу годину када се данима уназад тражио кревет више сада била нешто мања. Увелико се припремамо за летњу сезону, када је Златар препун људи. Вожња квадовима, пешачење, обилазак видиковаца и крстарење неким од језера омогућавају свим посетиоцима да на Златару проведу квалитетно време", каже Бранко Пуцаревић директор ТО Златар.

РИНА

 


04.05.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO