Смештајни капацитети били попуњени око 80 одсто, огромних гужви као претходних година није било: Кишни дани смањили број туриста на Златару и Тари током првомајских празника (ФОТО)

Бајина Башта / Нова Варош - Након васкршњих и првомајских празника туристички радници на српским планинама сабирају зараду, али и утиске. Онај општи је задовољавајући, али ипак да није било као претходних година. Посећеност на Златару и Тари била је за око 10 одсто мања него током прошлих празника. Могуће је да су неки од разлога били унапред најављени лоши временски услови, али и евентуални срах од потенцијалне кризе због рата у Украјини.

"У односу на васкршње празнике када грађани махом те дане проводе код куће, Први мај је датум када је потражња увек била огромна. Смештај се резервисао данима уназад, а на Тари и у самој Бајиној Башти биле су огромне гужве. Ове године било је доста туриста, смештајни капацитети су скоро сви били попуњени, али великих гужви заправо није било. Тара са свим својим лепотама одавно је препозната као топ турстичка дестинација у Србији, стога кад се време пролепша очекује се већи прилив гостију", рекао је за РИНУ Ранко Милановић из НП Тара.

04.05.2022.


Fotografije