Беби бум у чачанском породилишту на Ђурђевдан: Родитељи добили најлепши поклон за крсну славу, а деци дали име по великом светитељу

Чачак - Иако су многи Срби у својим домовима славили једну од највећих слава Светог Ђорђа, у чачанском породилишту такође је било весело. Велики светитељ био је берићетан, па се у граду на Морави срећа осмехнула за девет породица, а некима дала и додатан повод за радост јер су принову добили на дан своје крсне славе. Рођено је девет беба, од којих је седам девојчица и два дечака.

"Очекивао сам да ће све брзо проћи, међутим лекари су ми рекли да је на Ђурђевдан велика гужва у породилишту и да будемо стрпљиви. Минути су пролазили као године, а чекаоница је била пуна нестрпљивих очева који су ишчекивали вести из сале. Добили смо здраву девојчицу, а супруга и ја нисмо имали дилему и дали смо јој име Ђурђина по великом светитељу. У народу се то каже да је сама себи дала име. С бзиром на то да сам и ја славио и оставио госте кући, касније се славље наставило до дубоко у ноћ", рекао је за РИНУ један од поносних очева. 

07.05.2022.


Fotografije