Несрећа може да се деси и на равној ливади, људи се опусте док возе а ништа од сигнализације им не ради: Воћар из Чачка открива највеће опасности које вребају за воланом трактора

Чачак - Са интензивирањем пољопривредних радова почетком пролећа повећава се и ризик од незгода на трактору које се понекад завршавају и фаталним исходом. Возачи који неколико децеија управљају овим машинама истичу да је највжаније да она буде исправна, а да чак и ситан квар може довести до великог проблема.

„Нас који радимо у пољу свакодневно чекају многа изненађења, било да смо на брду, равници или у шуми, па је посебно важно да имамо добру сигнализацију када идемо главним путем из парцеле у парцелу. Све мора на трактору мора бити исправно, пре свега показивачи правца, светла, такође и прикључна механизација са којом радимо. Ако радимо ноћу, мора све да буде видљиво како за нас пољопривреднике који возимо трактор, тако и за све остале учеснике у саобраћају”, рекао је за РИНУ Александар Лазовић, пољопривредник из Трбушана.

08.05.2022.


Fotografije