Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Браво Марија, невероватно хуман гест младе Чачанке: Лицитирала своју венчаницу како би помогла у скупљању новца за лечење малог Вукана, почетна цена 5.000 динара (ФОТО)


Чачак - Читава Србија дигла се на ноге и ујединили су се многи како би помогли у скупљању новца за малог Вукана Стоиљковића из Врања, коме је за лечење потребно 2,5 милиона евра јер мора да прими најскупљи лек на свету. Времена је све мање, а свој допринос у скупљању новца дала је и Чачанка, Марија Илић, која је на лицитацију ставила одевни премдет који за њу има изузузетан значај, али није марила за то.

"Удала сам се у септембру прошле године, и сама сам добила дете и много ме је потресло кад сам видела да беба Вукан мора што пре да оде на лечење и да се скупи огроман новац за лечење. Одлучила сам на лицитацију да ставим своју венчаницу, нова је, лепа и наравно само једном обучена", каже за РИНУ хумана Марија.

Нада се да ће њен гест бити примећен од стране добрих људи и да ће веначаница бити продата за што већи новчани износ.

"Почетна цена била је 5.000 динара, последњи пут кад сам гледала највиша излицитирана цена износила је 29.000 динара. Лицитација на фејсбук групи је завршена, али због великог интересовања трајаће до суботе ујутру, кад је последњи рок да девојка која је дала највећу цену уплати новац. Понуде се могу послати мени у приватној поруци на фејсбуку. Остало је још мало времена да се скупи што више новца који ће бити дониран болесној беби", рекла је Марија и апелује на све људе који су у могућности да такође дају свој допринос и укључе се у акцију прикљупљања помоћи.

Вукан је рођен 6. августа прошле године као здрава беба, са оценом 9 на рођењу. Када је имао само два месеца, због слабости трбушних мишића, оперисана му је препонска кила. Након трећег месеца је Вукан постепено престао да помера ногице и да добија генерализовану слабост мишића. Након прегледа и анализа, добили су дијагнозу - СМА тип 1, тешка и прогресивна неуромишићна болест, која може да има и смртних исход.

РИНА


13.05.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO