На овом месту свој први кош постигао је један од њавећи српских спортиста свих времена: Дејан Томашевић није заборавио своје Таково, захваљући њему уређени терени у селима Горњег Милановца (ФОТО)

Горњи Милановац - Сви знају прослављеног српског кошаркаша, Дејана Томашевића, али мало ко зна где је овај ас дао свој први кош. Десило се то у јуначком Такову, јер су његови родитељи управо из тог места код Горњег Милановца. Иако је прошао читав свет, није заборавио двориште Основне школе "Таковски устанак" и омиљено игралиште, зато је овај човек још само једном показао колико је велики. Захваљући њему уређен је кошаркашки терен и постављене прве табле са исписаним дечјим сновима, које ће бити подстрек и мотивација деци да наставе да се баве спортом.

„У ову школу су ишли моји родитељи и овде сам долазио свако лето и овде сада долазе моја деца да играју и фубдбал и кошарку. И негде сам и ја тако кренуо играјући фудбал и кошарку са рођацима на овом терену. Први поен сам постигао на кошу овог игралишта. Радост коју сам осетио приликом првог коша учинила је да кошарка тече мојим венама. Идеја нам је да обновом овог терена нека нова деца сањају своје снове и запишу их на овој табли”, казао је Томашевић.

13.05.2022.


Fotografije