Теку сузе на лицима најбољих кувара који ће сутра "укрстити своје ножеве": На обалама Дрине у Љубовији најбрже и најситније сецка се бели лук, након две године паузе поново се одржава Гастро фест

Љубовија - Након што је пандемија корона вируса одложила многе догађаје и манифестације, сада након две године чине се да се све враћа на старо. У прилог томе говори и чињеница да се у Љубовији поново организује Гастро фест, такмичење у кулинарству. Јелена Тешић, директорка Туристичке организације Љубивоја, истакла је циљ овог фестивала, а то су промоција аутентичне, азбуковачке кухиње.

„С обзиром на то да се Гастро фестивал последње две године није одржао због забране окупљања услед корона вируса, ове године имамо прилику да коначно организујемо нашу манифестацију. Циљ фестивала јесте да промовишемо нашу азбуковачку кухињу, аутентичну, са производима са нашег простора. Ми до сада имамо, заиста велики број пријављених екипа. И ја бих рекла да је то рекордан број, за све ове године. Припремљен је веома богат културно забавни-програм, за све узрасте”, рекла је Јелена Тешић.

13.05.2022.


Fotografije