Seoba medveda na Povlen: Lovci primetili tragove krupne životinje svuda u lovištu, došle najmanje tri odrasle jedinke i njihovi mladi (FOTO)     ·     Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·    


Autor: RINA.rs


Језив призор, Душан у колицима свог детета пронашао дугачку змију: Због скорашњих земљотреса огроман број гмизаваца сада је измелео на површину, читав Чачак само једног човека зове за спас (ФОТО)


Чачак - Сага о змијама у Чачку се наставља и у питању је још драматичнији сценарио. Душан Бојовић који живи у зградама у ширем центру града у колицима свог детета пронашао је змију дугу преко једног метра, а његова прича леди крв у жилама.

"Колица нам стоје у гепеку на паркингу зграде, супруга их је извадила и распаковала и док се окренула да узме дете и стави у њих, угледала је змију омотану око точка. Одмах ме је позвала и ја кад сам дошао није је било. Претпоставио сам да се уплашила и почео сам да куцкам по колицима не би ли изашла. Није је било", каже Душан за РИНУ.

Дуже од пола сата покушавао је да види да ли је змија остала у колицима, а онда је отишао до стана да узме шрафцигер како би их расклопио и проверио да ли се негде завукла унутра. Кад се вратио из стана, након само два минута, угледао је поново опасног гмизавца који се извлачи из поставе.

"У први мах учинила ми се мала јер је била танка, међутим кад сам кренуо и сам штапом да је извлачим као да јој није било краја. Уплашила се и поново завукла у колица и више ни сам нисам знао шта да радим. Позвао сам прво Комунално, па затим ватрогасце али сви су ми рекли да они нису надлежни за то. Питао сам их више пута шта да радим, а они су ме само упућивали на број телефона једног Чачанина који може да нам помогне, а он од силних интервенција до нас није могао да дође. Притом, том човеку нити је то надлежност, нити је плаћен за то", каже Душан и додаје да оно што га највише плаши јесте чињеница да зграда има двориште у ком сви седе и деца се играју, а сада је завладао страх.

Чачанин на ког су градске службе упитиле Душана јесте надалеко познати Дејан Бисенић ког чека не само читав Чачак, већ и читав Моравички округ. Он већ преко две деценије на себи својствен начин комуницира са овим животињама и тако спасава на стотине живота. За РИНУ каже да су му се овог пролећа телефони усијали и да не може  постићи да обиђе све оне који га зову у помоћ.

"Ситуација никад није била алармантнија него сад. Телефон ми се усијао од позива, а ја колико год се трудио не могу баш свима да изађем у сурет. Грађани кога год да позову од институција, они их упуте на мене и ја заиста одмах кренем али не могу одједном бити на више места и све да постигнем. Некад интервенишем и током читаве ноћи. Људи се плаше за свој живот и ја не бих могао да опростим себи да неком не помогнем. Велики је проблем јер много змија измилело је на површину услед земљотреса који су недавно погодили Чачак", изјавио је овај човек који је прави херој Моравичког округа.

Дејан свима који дођу у сусрет са њом прво саветује да се од змије удаље и ни по коју цену је не дирају. Оне никада не нападају прве већ само ако су угрожене. Не носи алат, већ на њему познат начин, каже шта им кажем, оне се појаве, он их покупи голим рукама и врати у њихово природно станиште, далеко од насељених кућа. Ову несвакидашњу вештину која се преноси са колена на колено поседује мали број људи.

РИНА

 


26.05.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO