За "српским Малдивима" влада општа помама, смештај на језеру Перућац резервише се чак годину дана унапред: Радисав изградио сплав за себе, а сада су његове четири кућице пуне преко читаве године, екпансзија почела током короне (ФОТО)(ВИДЕО)

Бајина Башта – Смарагдно зелена вода и кућице на самој површини језера један су од најатрактивнијих призора у Србији, па језеро Перућац код Бајине Баште многи називају српским Малидивима. Ова туристичка дестинација из године у годину постаје све популарнија, а праву експанзију доживела  је током пандемије корона вируса. Од тада заинтересованост гостију за ову локацију не јењава. Пре десет година бавити се туризмом у Бајиној Башти није било нарочито исплативо, а данас од тог посла живи на стотине мештана.

„Као дете које је много времена проводило на води, желео сам да за себе, породицу и  другаре направим неки мали сплав како би имали где да боравимо. У почетку уопште није био план да се бавим туризмом. У међувремену, појавила се корона која је свима ставила прст на чело, дошло је то неко чудно време. Кренули смо са изнајмљивањем тог једног сплава који се показао као пун погодак. Потражња је била заиста огромна, тако да смо проширили капацитете.  Правио сам једну по једну и дошао до тога да сада имам четири кућице на језеру, део се издаје, а други део је за породицу“, рекао је за РИНУ Радисав Мићовић из Бајине Баште.

11.06.2022.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1