Пуцало је на све стране, ватрена стихија гутала је све пред собом: Велики пожар у породичној кући у селу Загорица код Тополе, за само пар минута Савићи остали без крова над главом (ФОТО)

Топола – Невреме које претходних дана није заобишло ни општину Топола осим штете на путној инфраструктури, направило је и проблеме на електро мрежи што је, како се претпоставља, изазвало велики пожар у породичној кући Савића из села Загорица. Наиме, према речима домаћина куће Ненада Савића до пожара је дошло услед јаког струјног напона а све је почело у време грмљавине и кише праћене јаким ветром.

„Око шест поподне почело је да грми и сева, дувао је ветар кренула је и киша. Ја сам био у штали и хранио стоку, а када сам дошао у кућу  чуо сам неко пуцање као када испаљују противградне ракете. Убрзо затим, пукло је у струјомеру и букнуо је пламен који је брзо захватио намештај и ламперију која се налазила дуж ходника. Побегли смо напоље, а ватра је почела да гута све пред собом. Док су ватрогасци стигли ватра се доста проширила. Покушао сам да прекинем кабал од струје и да тако спречим ову муку која нас је снашла али нисам успео, ватрена стихија је немилосрдна“, рекао је за РИНУ Ненад.

13.06.2022.


Fotografije