Поплављено преко 20 кућа, однета четири моста и евакуисане три особе: Дан након незапамћених поплава у селима је остала пустош, сабира се вишемилионска штета а надлежне екипе су од ране зоре на терену (ФОТО)

Чачак / Горњи Милановац - Дан након катастрофалних поплава које су погодиле Чачак и Горњи Милановац мештани у селима кроз која су протутњале реке Каменица и Чемрница сабирају штету. Незаустваљива водена бујица однела је преко десет километара некатегорисаних путева на територији општине Горњи Милановац, а два моста која преко села Богданица воде ка Дивчибарама су оштећена. Поплављено је око 15 кућа, поједина домаћинства су одсечена од света, а две старије особе су евакуисане.

"Били смо принуђени да уведемо ванредну ситуацију на делу територије наше општине, то су месне заједнице Дружетићи и Богданица, где је поред оштећења стамбених и помоћних објеката, нанета је велика штета и путној инфраструктури. Ми смо већ на терену, као и сва расположива механизација и очекујемо помоћ државе како би што пре вратили живот у нормалу" рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

13.06.2022.


Fotografije