Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Pronađeno telo podoficira Vojske Srbije koji je tokom vežbe upao u vodu     ·     Bukte požari širom Srbije: Vatrogasci se uhvatili u koštac sa plamenom izazvanim na otvorenom prostoru     ·     Teška saobraćajna nesreća u Svilajncu: Izgubio kontrolu nad vozilom pa sleteo sa puta     ·     Svetlana Dragijević majka ubice male Danke odbila da svedoči     ·     Vatreni obračun u Kolašinu: Zapaljen skupoceni audi, osumnjičeni za ovo delo prilikom hapšenja napao policajce     ·     Ekološka bomba kod Topole se konačno sanira: Nesanitarna deponija Torovi svaki čas gori, uzrok je nepažnja pojedinica koji tragaju za sekundarnim sirovinama     ·     Pune ruke posla za Hitnu pomoć tokom vremenskog rolerkostera: Najviše se javljali bolesnici koje pate od visokog pritiska i astmatičari     ·     Sinoć napadnut mladić na Autokomandi u Beogradu     ·     Lazoviću i Katniću određen pritvor     ·     Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara     ·     U Srbiji još danas toplo, od sutra osetno hladnije     ·    


Autor: RINA.rs


Пријепољци се упознали са летњом понудом најпосећеније планине у Србији: Златибор обара се рекорде посећености и припрема нове садржаје за туристе


Чајетина/Пријепоље/Златибор – Под слоганом „Златибор твој прави избор“, Туристичка организација Златибор најавила је летње туристичке садржаје и упознала житеље града на Лиму са туристичком понудом најпосећенијег планинског центра Србије.

 

Туристичка организација Златибор очекује добру предстојећу летњу сезону на Златибору а у прилог томе говоре и статистички подаци који показују да се у прва три месеца ове године туристички промет повећао за 15% а број ноћења страних туриста увећан је за 50%. Према подацима Министарства туризма, трговине и телекомуникација Златибор је сврстан међу три најпосећеније планинске дестинације у Србији за време првомајских празника.

 

"Најпознатији и најпосећенеји спелеолошки локалитет у Србији свакако је Стопића пећина која сваке године бележи преко 100.000 посетила, а у прва четири месеца ове године већ је обишло преко 20 000 људи. Поред Стопића пећине, Музеја Старо село Сирогојно, водопада у Гостиљу, Дино парка, летњих садржаја Ски центра Торник предвидели смо и неке нове садржаје за Пријепољце који се одлуче да летос посете Златибор", каже испред Туристичке организације Златибор, Милош Планић.

 

Поред 54 постојеће, у току су радови на уградњи 18 нових кабина на Голд Гондоли како би се убрзао рад и смањиле гужве на почетној станици.

 

Овог лета биће обогаћена и спортска инфраструктура на Златибору. Општина Чајетина планира изградњу једног спортског парка кји ће садржати 15 фудбалских терена на отвореном како би се привукле најбоље и најзахтевније спортске екипе. За потребе кампање ТО Златибор припремила је богату брошуру која садржи све сервисне информације као и новитете који очекују туристе.

 

РИНА


14.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO