Оженили се и добили децу након што су боравили у овој драгачевској шуми: За ово свето место верује се да на Треће тројице доноси срећу у проналску брачног партнера, пракса показала да је то тачно (ФОТО)

Лучани – У српским селима све је више неожењих момака, али и неудатих девојака. Зашто је то тако питања је много, а одговора нема. И док момци и девојке самују, судбину ипак не препуштају случају. Усред драгачевске шуме изнад села Котража, дуже од пола века они се окупљају на празник Свете Тројице, целивају посебно место и надају се да ће Бог услишити њихове молитве и упутити их на правог партнера. Овај догађај остао би у рубрици „нећете веровати“ да пракса није показала да ипак како кажу „нешто има“.

„До мене су стигле приче да су се момци оженили и добили децу само неколико месеци након што су дошли овде на овај велики празник. Ја сам решио да покушам, јер ништа ме то није коштало, мада сам и сам био скептичан. Дошао сам и заиста после неколико месеци упознао сам девојку са којом сам одмах знао да је то оно право. Добили смо и децу. Неки момци не верују и неће да дођу, али и даље су нежење“, рекао је за РИНУ Миленко Јанковић.

14.06.2022.


Fotografije