Кад знам шта дајем и коме дајем, снаге у мени увек има: Храбра Чачанка није штедела своју крв, па чак и кад се нашла ван граница Србије била је спремна да помогне (ФОТО)

Чачак – Добровољни даваоци крви широм света обележили су дан само њима посвећен, а што су и те како заслужили својом несебичном добротом и хуманошћу. Јер течнсот коју они дају за многе у датим моментима значи живот. Људска солидарност у сваком тренутку је више него драгоцена, а несебични људи спремни да помогну другима права су реткост. Жана Марковић из Чачка ипак пркоси свим статистикама, јер је она једина жена у граду на Морави која се осмелила да крв да чак осамдесет пута.

„Кад знам шта дајем и коме дајем, снаге у мени увек има. До сада сам дала преко 30 литара ове драгоцене течности и донираћу је докле год то будем у могућности. Деца су увек приоритет, а онда наравно и свако други ко има здравствене проблеме. Ми који можемо да на овај начин да помогнемо другима, не треба да тражимо изговоре већ да делујемо, јер свима нам је познато да неше мало неком значи много“, рекла је Жана за РИНУ.

14.06.2022.


Fotografije